/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +331 -39
    De ki: "infilakın(patlamanın) Rabb'ine sığınırım!"

    "(Bu patlamayla) yarattıklarının, şerrinden!"

    "Ve çöktüğü zaman, karanlığın şerrinden!"

    "Ve düğümlere üfleyenlerin şerrinden!"

    "Ve haset ettiği zaman, haset edenin şerrinden!"

    Burada infilak yerinde felak geçmektedir felakın anlamı ani bir patlamadan sonra ortaya çıkan demektir. 2.ayete bakarsak bir patlama sonucu evren ve canlılar oluşuyor. 2.ayette geçen rabbil felak, evreni bir büyük patlama ile tek noktadan başlatıp milyarlarca Gezegeni ve varlıkları yaratıp, sonra onlara düzen ve ahenk veren demektir. Kısaca kuran indikten yıllar sonra ortaya atılan big bang teorisi kuran da geçmektedir. Zaten bu da Allahın varlığının kanıtıdır.

    Edit : Felak ın bir çok anlamı vardır bu yüzden farklı çeviriler de olmuştur.

    Felak :
    "Yokluktan yarılıp çıkan mahlûkat." Buna göre "felak" kelimesi, kâinatın yokluk alanından bir patlama ile ilk meydana gelişini ve yaratılışını ifade eder.(bk. Elmalılı, Tefsir, IX/6367-6373)

    Rab : Ahenkleştiren, terbiye eden, düzene Koyan, sistemleştiren.

    Rabbil Felak : Evreni bir büyük patlama ile tek noktadan başlatıp milyarlarca gezegeni ve varlıkları yaratıp, sonra onlara düzen ve ahenk veren demektir.

    Kaynak : https://goo.gl/4NkkBO

    Edit1 : Beyler trende girmişiz hepinize teşekkürler ben bu trende sizin ile girdim beyler bu trend benim değil bu trend hepimizin. Bunları yazarken gözyaşlarıma hakim olamadım panpalarım çünkü bu benim ilk trendim.
    ···
   tümünü göster