/i/Tespit

  1. 1.
    -1
    mal kardeşim bilip bilmeden neyin hesabının yapıyorsun,, siterlin 5 tl,, hadi bakalım ingiliz gelip sana 20 siterlinde pantonlon satsın ala bilicekmisin ? ingiliz gidip almanyaya buz dolabı satsın ? ingiltere ihracatı çok kötü durumda ama velakin yüksek kur sagyesinde borsadan ülkesini idare ediyor ve ellerinde hiç para yok ingiltere yıkılmaya mahkum bir ekonomiye sahip çook ama çok dengesiz bir ekonomisi var..

    ayrıaca şunu unutma bir ülke parasının aşırı degerlenmesini asla istemez,,, makul seviyede kalmasını ister örnek... dolar fırladı gitti,, euro gibti bizi peki ne oldu ? halk yabancı ürün sayın almakta zorlandı bu neyi dogurdu? yerli sermayenin yurt dışında gelen ürünleri üretmesini... yabancı sermayeye ne oldu ? türkiyeden yavaş yavaş çekilme yada türkiyedeki faaliyetlerini sınırlama,,, kısaca italat zalır ihracat artar..

    aynı şekilde yerli sermaye... parası degersizleşince daha çok ihracat yapar sen 20 siterlin e pantolon alamazsın ama 20 tl ye yani 4 siterline ingiltere ye pantolon çok rahat satarsın onlarda alır zira paran degersizdir ve onlara çok ucuz gelir, ve ingiltere zayıflar türkiye güçlenir...
    ···
   tümünü göster