/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +2
    Kadir Gecesi bu yıl 1 Temmuz cuma gecesine denk düşüyor. Aslında Kadir Gecesi'nin ne zaman olduğu tam olarak bilinmez. Hadislerde Kadir Gecesi 'nin Ramazan'ın son 10 gününde aranması tavsiye ediliyor.

    -imam-ı Şa’rani hazretleri, kendi Kadir Gecesi keşfini bildirmiş ve (Ramazan, pazar günü başlarsa, Kadir gecesi 29. gecedir. Salı başlarsa 27. gece, perşembe başlarsa 25., cumartesi başlarsa 23., pazartesi başlarsa 21., çarşamba başlarsa 19., cuma başlarsa 17. gecedir) buyurmuştur.

    -Ebül Hasan Harkani de Kadir Gecesi alemetini şöyle anlatıyor: Büluğ çağımdan beri Kadir gecesini hiç kaçırmadım. Ramazan ayının ilk günü pazar günü başladığında, Kadir gecesi 29. gece olurdu. Pazartesi günü başladığında, 21. gece olurdu. Salı günü başladığında, 27. gece, çarşamba günü başladığında, 19. gece, perşembe günü başladığında, 25. gece, cuma günü başladığında, 17. gece, cumartesi günü başladığında, 23. gece olurdu.

    Bu sene pazartesi başladığına göre önümüzdeki cumartesiyi pazara (25 haziran- 26 haziran) bağlayan gece 21i oluyor ve büyük ihtimalle kadir gecesi olabilir. Biz yine son 10 gecenin içinde aramaya devam edelim ve her geceyi kadir bilelim.
    ···
   tümünü göster