/i/Tespit

  1. 1.
    +2 -1
    işte din için, cennet için iyi bir insan olmalıyız diyen bi dalyarak daha.
    ahlak kavramı yaratmak için dine gerek yok olmayan beynini kullanarak neyin doğru yanlış ahlaklı ahlaksız olduguna karar verebilirsin.
    Adam din adı altında milleti somut / soyut olarak gibenlerden bahsetmiş.
    ···
    1. 1.
      -2
      Sahsen musluman olmasam baskalarina vericegim zararlar cokda gibimde ben eglendikden sonra bana hedap sorcak bisey yokki free takil keyfine bak misali
      ···
    2. 2.
      -1
      Sayın zeki arıza kardesım,
      Beyinı kullanarak neyin ahlaklı veya ahlaksız olduğuna tüm insanlar karar vermeye kalksa ohooooo oooo Alsana yüzlerce ahlak biçimi oluşur.

      Bi düşünsene sen tecavüz ahlaksız bir eylemdir desen vegerekçe olarak karşı taraf istemeden yapılan bir iş olduğu için desen

      Başka bir sapkın adam çıksa tecavüz uz ahlaksızca değil dese ve gerekçe olarakda o kişi bunu istemiyor ama onun ihtiyacını gideriyorum dese

      Ne diyeceksin yanlış mı diyeceksin???
      Hayır diyemezsin çünkü senin beyninde kurguladığın ahlak ,x kısınınkıyle aynı olamaz.

      ama dinde boyle mi tabii ki değil belli normlar var ve buna her kafadan milyon ses çıksa dahi değişmez sabittir.(Islam dinini ele alarak konusdum)

      işte bu yüzden din şart..
      ···
      1. 1.
        0
        kanunlar devletler niye var o zaman senin dediğin şeriatla yönetilmekle olur, ha şeriat istiyosan o başka. ama sana uyanları yapıp uymayanları yapmamazlık yok ona da zütün yiyosa. otuzbiri çizgi filmlerden çekersin artık..

        toplumlar yönetimler ahlak kurallarını kendileri oluşturur. kanunları, kuralları, anayasanı belirlersin yaşar gidersin. zütünü açan açar da demiyorum ama kara çarşafla gezene de kimse bişey demiyo di mi kardeş?
        zaten bu şekilde müslümanlığın dünyada yayılması kanımca daha zararlı, çünkü bi düğmeyi yanlış iliklersen hepsi yanlış gider, gerçek müslümanlığı yaşayan devlet yok, insan çok az. Şuan müslümanım diyenlerin çoğu hristiyanlardan daha çok günah işliyor (eğer gerçek din islamsa..)

        ve cennete gidicem diye iyi bir insan olmaya çalışmak yerine, ödül var, karı var diye istemediğin ya da anlamadağın bişeyi yapıyosan yapma daha iyi. Ben insanlara, hayvalara, fakire sevap kazanmak için yardım etmiyorum mesela. muhtaç olduğu için insanlığın gereği olduğu için yapıyorum.
        Şimdi müslüman değilsem cennete gidemeyecek miyim?
        ···
   tümünü göster