/i/Felsefe

filozofiya'ya inananların kafalarını açtıkları uhrevi altincidir.
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +11 -3
    Zamanı yok etmek için felsefeyı kullandın peki ama ben şimdi felsefeyı yok etsem sen paradoksa gırersin başlıyorum felsefe bılımınde bazı filozoflar ahlakı yok sayıyorlar sebebide ahlakın tam olarak kimse acıklayamadı için böyle bakınca felsefnınde tam tanımı yok buda demektir kı felsefe yok ve felsefe kendi içinde paradoks sebebidır felsefe dediğin sey sadece sorudan ibarettir cevabıni tam olarak verdiği bir bilgi daha görmedim saygılar
    ···
    1. 1.
      +2
      Bi not düşeyim ; felsefe bilim değildir.
      Bence zaman vardır, maddenin içinde yüzdüğü birşey gibi düşünüyorum zamanı. Yani maddeden söz ediyorsak orada zaman olmak zorunda gibime geliyor. Şöyle; bir cismin varlığını kanıtlamak için zamana muhtacız, cismin koordinatlarını ve boyutlarını tanımlamak yetmiyor bir de hangi anda orada olduğunu belirtmek zorunda kalıyoruz, yoksa sadece 3 boyut ile yaptığımız tanımlama ile cismi gidip söz konusu koordinatlarda bulmanız mümkün değil. Bu da maddenin var olabilmek için zamana muhtaç olduğu sonucunu doğuruyor... Bence.
      ···
      1. 1.
        0
        Tamam zaten ben de zaman madde için var demiyorum, madde var olabilmek için zamana muhtaç diyorum. Yani evet varoluş bir süreç.
        ···
    2. 2.
      0
      Felsefe sorularının net cevapları olsaydı zaten felsefe olmazdı bilim olurdu.
      ···
   tümünü göster