/i/Felsefe

filozofiya'ya inananların kafalarını açtıkları uhrevi altincidir.
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +294 -55
    Zaman, a noktasından b noktasına giden cismin yol aldığı zamanda geçen süre ise güneşin etrafında dönen dünya sabit olduğu için
    bizim yani insanoğluna bir zaman tanımlaması yanlıştır. Çünkü dünya üzerindeki insan için güneş sabittir. Dünyanın hareketi ve güneşin değişimi zamanı oluşturmaz. Nitekim yer çekimi ve ışığı olmayan mekanlarda zaman kavramı geçersizdir. Bu durumda ya güneş karanlıktır ya da benim tezim yanlış.

    Konuyu toparlayayım uzaydaki biri daha geç yaşlanır ama dünyada daha erken bu zaman mekan farkı varsa aslında gerçek bir zaman kavramı yoktur o halde biz yaşıyoruz ve değişen sadece çevre oluyor.

    Yazıyı muhtemelen kimse anlamayacak ve eksileyecek şu an saat 6:36 1.5 gündür uykusuzum ama zaman kavramı olmadığı için vücudum kasvetli bir durumda düşünemiyorum. Tutarsa editlerim tutmazsa da gibimde değil.

    Sizde fikirlerinizi yazın ve kişiliğinizi ortaya koyun hadi beyler ciddi ciddi felsefe fırtınası koparalım şu sözlükte tartışalım.

    edit: tesla hızır (a.s.) olabilir mi beyler ?
    edit 2: zaman yolculuğu yapan hızır aslında bir bilim adamı olabilir miydi ?
    edit 3 :@16 yı okurken aklıma geldi düşünsenize bundan 5 bin yıl önce insanlık bizden daha ileri bir seviyedeyse (mu kıtası efsaneleri) hızlı bir şeyle yolculuk yapıp boyut atladıysa (paralel evren) ve bizim çağımıza atladığı yaşıyla bir ulaşmışsa yani eski zamanından şimdiki zamana ulaştığı yaş sabitse daha ileriki bir zamana gittiğinde de yaşı sabit kalabilir mi yoksa değişir mi ?
    edit 4: Beyler yazımı aynştaynın teorisine benzetmişsiniz Allahıma kitabıma o teoiriyi bilmem.
    edit 5: Acaba solucan deliğinden çıkan bir cisim dünyaya çarpsa çarpma hızıyla insanlık etkilenir mi yoksa öler mi ?
    edit 6: edit 4 ü araştırcam bekleyin onu da editlicem
    edit 7 : okudum beyler benziyor ama benim anlatmaya çalıştığım biraz daha farklı bir şey
    edit 8 : aynştayna göre zaman kişiye ve mekana göre farklılık gösterir bana göre ise yok.
    edit 9: deniz suyuyla abdest alınır mı beyler ?
    ···
   tümünü göster