1. 26.
    +1
    Not :kısaca Türk Silahlı Kuvvetlerini ve bilinen yanlışları tanıtıyorum.

    Beyler Açılan ilgili başlıkların %80 inde Türk Silahlı Kuvvetleri'ni çok fazla aşağılayan kişiler görüyorum. Bazı şeyleri bilip bilmeden konuşuyorsunuz ve boş saçmalıyorsunuz. Gelelim madde madde inceleyelim

    1) Yerli Üretim Silahlar :
    Evet herkesin ağzında aynı laf " ya abi bu silah H&K 416 nın kopyası yeaa" değil beyler teknik özellik olsun görünüş olsun çok değişiklik var. Ayrıca dünyadaki her silah birbirinin kopyasıdır örneğin : herkesin örnek verdiği H&K 416 da MG3 ün kopyasıdır. Daha çok örnek var. KNT de mükemmel diyemeyiz ama sabit olmayan iyi keskin nişancı tüfeğidir. Gelelim Bora 12 ye : Pakistan ordusunun yaptığı yarışmada ingiliz keskin nişancı tüfeğini ezerek 1. Olmuştur. 1200 metreye kadar nokta atışı yapar ondan ilerisi kullananın becerisine bağlıdır.

    2] Ordunun taktik yanlışı yaptığı düşünceleri :
    Tamamen yanlış düşünce. Bahsettiğiniz Ordu Kontragerilla taktiğini bulmuştur, bu taktik Dünyada Gerilla yani saldırı yapan eşkiyalara karşı ilk karşı saldırı örneğidir. Bu taktikle bölücü terör örgütüne karşı ciddi başarı sağlanmış dağ kadrosunun %60 ı 2 sene içerisinde yok edilmiştir. Şuan sürdürmekte olduğu Şehir içi savaşı çok üstün başarı ile sürdürmektedir. Amerika Irak savaşında bunu denemiş ancak 20.000 askerini öldürerek en başarısız saldırısı olarak tarihe geçmiştir.

    3)Askeri araçlar :
    Neymiş efendim "Atak da helikopter mi abi, kara araçlarımız çok yetersiz TSK çalışmıyor!!" Diye boş boş konuşmayın. Atak helikopterleri daha seri üretime geçmeden onlarca siparişi vardır ve dünyada Skorsky lerin yerini alacağı aşikar. Altay tankı dünyanın ilk 3+ nesil tankıdır. Şuan dünyanın en iyi tankları Leopard ve abrams ın 3. Nesil olduğu düşünülürse bu çok iyi demektir. Ayrıca kirpi ve kobra gibi araçlarda 3 tona kadar patlayıcıya dayanıklıdır.

    4) Ordu başarılarını kabullenmeyenler :
    Bu ordu islam ordusu tatbikatında tüm islam ordularına komuta ve başlık etmiştir. Batı ile yapılan tatbikatlarda uzun yıllardır komuta eden Ordu olmuştur. Azerbaycan ordusunu bizzat eğitimini Özel Kuvvetler Komutanlığı yapıyordur. Pakistan, Kazakistan vb Türki devletlerin Özel Kuvvetlerini Türk Özel Kuvvetler Komutanlığı eğitir.

    5) Ordu Eğitimi :
    Türkiye'nin kazandığı teknolojik yarışmaların %85 i Askeri okullara aittir. Örneğin bu yıl yapılan Amerika Robot yarışmasını Işıklar askeri liseli almıştır. Dünya Özel Kuvvetleri arasından en ağır eğitimi Türk Bordo Berelileri alır (en yakını Rusya 2 yıl 8 ay sonra spetnaz olursunuz ama Bordo Bereli olmak için 3 yıl 5 ay eğitim + arazi başarısı elde etmelisiniz) Dünyanın en ağır SAS Komando eğitimini almaktadırlar. Harp okulları çok başarılı Askeri kişileri yetiştirmiştir. Osman Pamukoğlu Engin Alan ve dahs niceleri gibi. Yıllarca askeri başarısı ile kök söktüren Muammer Kaddafi de Kara Harp Okulunda eğitim görmüştür.

    Size bu 5 başlık altında Türk Silahlı Kuvvetlerini kısaca anlattım. Unutmayın kendi Devletiniz küçültmek sizi daha sosyalist yada özgür yapmaz aynı şekilde Devletiniz Yüceltmek de iktidar yanlısı yapma gerçekleri bilerek konuşmanız sizi her zaman daha üstün kılar. Okuyan okumayan herkese teşekkürler

    http://c12.incisozluk.com.../11500/3/803863_o7b56.jpg
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster