/i/İnanç

İnanç
  1. 51.
    -1
    Bir toplumda insanların temel arzuları ile ilgili konulan yasaklar tabular oluşmasına ve gelecek nesillerin de bu tabuları kabullenerek büyümesine neden olacaktır. Tabular sapkınlıkların, sapıklıkların,en pis, korkunç fantezilerin oluşmasındaki en temel etkendir.Çünkü insan yasak olanı ister, yasak diye adam öldürmek değildir kastım, insanın 7 temel ihtiyacı ile alakalı olan yasaklardır. Gizli sex yapmak mesela,bir AVM'nin tuvaletinde bile olabilir.Bu sexin tabu haline geldiği bir toplumda oluşan basit bir fantezidir(ama fantezilerin, sapkınlıkların nerelere gidebildiğini biliyorsunuz).

    Bu yüzden yasaklanan şey insanın temel ihtiyaçları ile ilgili olursa bu konularda oluşan tabular insanların düşünce şekillerini ve pgibolojilerini olumsuz yönde etkileyecektir. Eğer bir tanrı yazmış olsaydı bu kitabı bu yasakların insanlarda daha pis fantezileri çoğaltacağını, dışa vurulmasa bile sağlıksız düşüncelere yol açacağını bilirdi.

    Diğer bir örnekle açıklarsam sen türbanı zorunlu kılarsan insanlar da türban takanların bu kurala uyduklarına göre diğer dini görevlerini de yerine getirdiğini varsayacaktır(bilinçli veya bilinçsiz).Bu yüzden; Türbanlı kadınlar namusludur, zina yapmaz, içki içmez, dedikodu yapmaz, fitne fesat düşünceleri yoktur, çünkü kuran böyle buyuruyor. şeklinde bir algı oluşur.Bu yüzden de türbanlı fantezisi dediğimiz olay oluşuyor. Aynı şey hristiyanlıkta rahibelerle var.Bu yasakları kıran bir türbanlı kadını görmekten tahrik olan çok kişi tanıyorum.Çünkü bu bir tabu.

    Saç kadına bir güzellik katar,bu yüzden kısa vadede ve ilk adımda bunu engellemek mantıklı gözükse de uzun vadede daha büyük sıkıntıların oluşmasına neden olacaktır.,

    Edit:dıbına koyim destan yazdım, insan birşey der lan eksilemek yerine.
    ···
   tümünü göster