/i/Dertleşme

Derdini anlatmayan derman bulamaz..
  1. 1.
    +698 -120
    Türkiye ispanya maçından da anlaşılacağı üzere Türkiye'deki 7'den 70'e herkes gerizekalıdır. Neden mi?

    Yarım asırdır Türkiye'de sporla futbol eş anlamlı. Yarım asırdır tüm herkes futbol oynamak istiyor, oynamak istemeyen zorlanıyor, oynamazsa dışlanıyor. Her yıl yüzlerce basketbol sahası yapılıyor belki de, belki de yüzlerce voleybol sahası yapılıyor. Ama o sahalarda, o salonlarda futbol dışında hiçbir spor yapılmıyor. Nedeni ise at gözlüklü gerizekalılar olmamız. Tertemiz gib kafalı olmamız.

    Futbol dışında spor faaliyeti gösteren gençlerle ilgilenilmiyor. Önleri kesiliyor. Belki de şu an bizim de Roger Federerlerimiz, Michael Jordanlarımız olacaktı ama asla olmadı, olmaz da. Mal huur çocuklarıyız çünkü. Dünya üzerinde futboldan başka spor yok sanıyoruz, çocuklarımızı genç yaşta sadece futbolu sevmeye zorluyoruz ki zavallı çocuklar da zehirleniyor bundan ve onlar da aynı şeyleri kendi çocuklarına yapıyor.

    Demek istediğim sadece şu mallığı bırakın artık. Bırakın tüm çocuklar istediği şeyleri yapsın. Artık basketbol sahalarında basketbol oynayan birkaç çocuğu 20 tane keko huur evladı futbol maçı yapmak için sıkıştırmasın. Sonuçları herkes gördü işte. Olmayınca olmuyor. Belki de %80in oynadığı futbol, herkesin gördüğü üzere yarak gibi. Yapamıyolar. Bunca zorluğa ve engele rağmen basketbol takımımız ise her sene çok da kötü olmayan sonuçlarla dönüyor memlekete. Büyük başarılar elde ediyorlar. Sadece basketbolla da sınırlı değil bu. Yetenekli gençler çıkıyor her dalda. Ancak bunları daha da çok görmemiz lazım. Bunun yolu da bizlerden geçiyor. Ne zaman kendimizi düzeltirsek o zaman tüm sportif faaliyetlerde başarılı oluruz 3 yiyip gelmeyiz. Hadi eyvallah.

    ilk ve son edit: Bu yazıdan milliyetçi çıkarımlar yapan herkesin dıbına koyayım. Hepimiz sözde Türk'üz ama kendi hatalarımızı hiçbir zaman göremiyoruz.
    ···
   tümünü göster