/i/Osmanlı

Devlet-i Âliyye-i Osmanniye.
(Osmanlı İmparatorluğu)
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 176.
    +1
    Fatih Sultan Mehmet soyunu Oğuz Kağana bağlamıştır.
    Osmanlı padişahlarından II. Murad zamanında, hicrî 843”te yazılıp tarafımdan yayınlanan bir tarihî takvimde Çengiz, Ögedey, Güyük, Mengü, Hülegü, Abaka, Keyhatu gibi Müslüman olmayan Çengizli kaanlar rahmetle anılmıştır. (Osmanlı Tarihine ait Tarihî Takvimler, s. 92-94, istanbul 1961, Küçük aydın Basımevi). Yani On Beşinci Yüzyıl ortalarına kadar Türkiye”de aydınlar arasında bir Tatar düşmanlığı, Müslüman olmayan Türk”e düşmanlık diye bir şey yoktu. Bu müsamahakârlık Doğu Türkleri”ni veya Tatarlar”ı yabancı saymaktan, Çengiz Hanedanını millî bir hanedan saymaktan ileri geliyordu. Umumî bir müsamaha olsaydı aynı hoşgörürlük Bizanslılara, Ermeniler ve Gürcülere, Batılılara karşı da gösterilirdi.

    Hüseyin Nihal Atsız
    ···
    1. 1.
      0
      Kemalistlerin yanında islamcılar da şok oldu bunları öğrenince :D Anasını gibtiklerim.
      ···
    2. 2.
      0
      osmanlının yozlaşmadan önceki döneminden bahsediysun sen panpa ?
      şöyle bir olay da var fatih zmanında
      , Otlukbeli savaşından dönerken, elinde bıçak olan birisine ne yaptığını sorduğunda öldürülen Türkmenlerin kulaklarını keserek küpelerini topladığını öğrenmiş veişine devam et'' demiştir.
      ···
    3. 3.
      0
      Türkmenler ayaklanmasa osmanlı neden öldürsün. Adamlar sürekli sorun çıkartıyor. Türk tarihinde böyle olaylar çok olağan tasvip etmesekte. Türkler birbirleriyle hep savaşmış maalesef.
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster