/i/Osmanlı

Devlet-i Âliyye-i Osmanniye.
(Osmanlı İmparatorluğu)
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 51.
    +3
    Bi bitmediniz amk. Osmanlı ordusu Türktür kardeşim. Senin bahsettiğin yeniçeriler ordunun ufak bi kısmını oluşturuyor. Savaşlarda genelede ordunun çoğunluğu tımarlı sipahilerden oluşuyo ve tımarlı sipahiler devşirme değil. Devletin bekası için sarayda ikinci Türk ailesini istemediler. Neden istemediler. O aile güçlenip tahtta hak iddiasında bulunabilirdi. Bu da iç savaş çıkarır. Eski Türk Devletleri bunda dolayı yıkılımadı mı? Osmanlı bundan ders çıkarmıştı. Aktroller koyu Osmanlıcı diye sizde Osmanlıya neden düşman oluyonuz ki. Osmanlıyı sevmeliyiz, atamız yani niye sevmeyekki. ilber Ortaylı ve Halil inalcık en iyi iki tarihçimiz, dünya çapındalar ve ikiside Osmanlıya Türk diyor. O zaman Osmanlı Türk değil diyenlere hiç kusura bakma tak yemek düşüyo.
    ···
    1. 1.
      -2
      Devletin bekasi için Türk ailesi istememisler gibtir yarak ayrıca orduda Turkleri ölüme gönderiyorlar Osmanlı orduda belli bir döneme kadar hep Türkler savaşıyor fakat orduyu yönetenler garip bir şekilde hep rum oluyor
      ···
    2. 2.
      +1
      Hacı sen ne dediğinin farkında değilsin heralde ilk entry de ordu devşirme diyon şimdi gelmiş orduda ölenler Türktü diyon. Bırak artık şu eziklik pgibolojini. Osmanlıda ordunun tamdıbının Türk olma durumu 1363 yeniçeri ocağının kurulmasına kadar. 1362ten sonra Türk çoğunluklu bir ordumuz var yine büyük çoğunluk Türk. Osmanlı Türktür ve bizim devletimizdir bunu kabuk edin. Gidip saçma sapan adamları okuyacağınıza ilber Ortaylı vs okuyun. internetten gördüğümüzle tarih öğrenilmez. Yeniçeri ocağının kurulmasının fikir babasının şu sözü yeterlidir heralde "bunları Türklere verelim. Türkçe öğrensinler. Bunları da çeri yapalım." Şu at gözlüğünüzü çıkarın mk.
      ···
    3. 3.
      0
      Bu arada senin ırkçı zihniyetini gibeyim.
      ···
    4. 4.
      -1
      yine bir Osmanlı şairi olan Nef'i ise Tanrı, Türke irfan çeşmesini yasaklamıştır demiştir.

      Divan-ı Hümayun yazarlarından Hafız Ahmet Çelebi 1499 yılında yazdığı şiirinde Babanda olsa Türkü öldür nakaratını kullanmakta,

      ''Sakın Türkü insan sanma
      Bir an bile olsa Türkle birlikte olma.
      Türk eline şeker alsa o şeker zehir olur.
      Türk'ün başını keserken sakın gam yeme.
      Baban da olsa Türkü öldür.

      Fatih Sultan Mehmet bile, Otlukbeli savaşından dönerken, elinde bıçak olan birisine ne yaptığını sorduğunda öldürülen Türkmenlerin kulaklarını keserek küpelerini topladığını öğrenmiş veişine devam et'' demiştir.
      ···
    5. diğerleri 2
   tümünü göster