/i/Tespit

  1. 1.
    +6
    Evet panpalar bu baslik altında teravih namazındaki cemaati oluşturan tipleri inceleyicez.

    1- hacı - hoca dayilar: bu dayilar genelde +65 yaş üstü hacilardir. imama yakın takılırlar. Her gece teravihde görme ihtimaliniz çok ama çok yüksektir.

    2- kahveden çıkan dayılar: bu dayilar da iftarıni açıp kendini kahveye attıktan sonra ezana kadar orada takılıp, sigara tavla okey atan tipte dayilardir. Çoğu mahalle esnafidir. Çok baba tiplerde vardır.

    3- 8-10 yaş velet grubu: bu mal tayfa ise tamamen hacı dayıları sinir edip çıgrindan çıkarmak için camiye gelirler. Namazla uzaktan yakından alakaları yoktur. Sürekli bi bagiris cagiris icindelerdir. Dayilardan dayak yeme oranları 1.10 dur.

    4- babasinin zoruyla namaza gelen 13-15 yaş ergenler: bu tipler ise dedigim gibi daha çok baba zoruyla namaza gelir ve "vitir kılıp gidelim" düşüncesine sahiptirler.

    5- her rekat arasi telefonla uğraşan tip: bu tipler ise hoca her selam verdiğinde telefonunu cikarir. Artık mackolikten skor mu bakar, manitasiyla mi konuşur bilinmez.

    6- genç tayfa: mahallenin 19-22 yaş aralığı gençleridir. Çoğu üniversiteledir ve mahallede can sıkıntısından toplu olarak namaza giderler.

    Bonus: namaza diye çıkıp çekirdek kola yapan tipler: bunlar adamın hammaddesidirler ve incici olma ihtimalleri %99 dur. Bunlara Selam yolluyorim.
    ···
   tümünü göster