/i/Tespit

  1. 101.
    -1
    1) Senin bağlı olduğun ülke ve diğer pek çok ülke bunu bizim gibi kabul ediyor. Avrupa her şeyde olduğu gibi bunda da karşımızda. Aynı zamanda bunu tartışmak istemen bile saçma.
    2)Boyunduruk altına en az giren ırk türk ırkıdır pekala diyebilirim ve ayrıca türk ırkının boyunduruk altında olduğu yılların sayısı 200 yılı geçmez emin ol (anadoluya göçten sonrası için konuşuyorum). italyan diye örnek verdiğin ırk ise 500-600 yıl (hatta belki de daha fazla) ispanyanın sömürgesi olarak kaldı. Bunun sonucunda pek çok farklı devlet oluştu. Napolyon, Hitler,Hannibal italyayı sömüren liderlerden sadece birkaçı. Yani emin ol aşağı kalır yanı var.
    3) ibn-i Miskevehyte sana katılıyorum ancak ibn-i Sina kesin olarak türktür. Eğer Ziya Gökalp gibi isimlere filozof demezsen hiçbir görüş ortaya atan insana dememelisin. Çünkü bu adamlar Türk milliyetçiliğini yaratmıştır. Fransız veya italyan milliyetçiliğini alıp direk kullanmamıştır. Ondan yeni bir ideoloji ortaya çıkarmıştır.
    4) Sadece gülerim buna. Osmanlıdaki bilim adamları 1. Dünya savaşı'nda dahi bilimsel çalışmalarını devam ettirmiştir. Fazla söze gerek yok.
    ···
   tümünü göster