/i/Haberler

İnciden al haberi
  1. 1.
    +2 -1
    Kadıköy-Kartal metro hattında "bomba şakası" yaparak paniğe neden olan 18 yaşından küçük lise öğrencisi 3 gencin "Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit" ve "Ulaşım araçlarının kaçırılması veya alıkonulması" suçlarından 2'şer yıldan 4'er yıl 8'er aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı. Şakacı gençlerden Y.K.,'' O. orada ‘Allahu ekber' demedi, ‘Hay Allah al çantanı' dedi'' şeklinde konuştu.

    Anadolu 5. Çocuk Mahkemesi'nde görülen duruşmaya suça sürüklenen çocuklar M.O.Ö. , Y.K. ve A.Y.'nin yanı sıra taraf avukatları katıldı.

    ‘'YOLCULAR TOP OLDUĞUNU GÖRDÜLER''

    Duruşmadan savunmasını yapan 17 yaşındaki M.O.Ö., ‘'Biz üçümüz lisede okuyoruz. Okuldan çıkmıştık. Basket maçımız vardı. Eve gitmek için metroya binecektik. Çanta bendeydi metroya doğru indik. Karşılıklı oturduk çantayı birbirimize doğru yuvarlıyorduk. Biz çantanın içini de açtık, perondaki yolcular içinde top olduğunu da gördüler. Bizim bulunduğumuz peronda herhangi bir gerginlik yoktu. Ünalan durağına geldiğimizde antremanım olduğu için inecektim, terli olduğumdan kapşonum da kapalıydı. Ünalan durağında kapılar açıldı. Ben çıktım, arkadaşlarım vagondaydı, toplar A.'ya zimmetliydi. Onun evine zütürmesi gerekiyordu. A.'ya al topu diye çantayı içeri bıraktım. Bu sırada hiçbir panik yoktu. Atakan çantayı yerden aldı, vagonun sonlarına doğru binen bir yolcu bomba diye bağırdı. Ben oradan çıktım'' dedi.

    ‘'ALLAHU EKBER DEMEDi, HAY ALLAH AL ÇANTANI DEDi''

    Savunmasında, arkadaşlarıyla aynı ifadeyi veren 17 yaşındaki Y.K. ise "Çanta antrenörümüz tarafından A.'ya zimmetlenmişti fakat toplar O.'da kaldı. O. da Ünalan durağında indi. Çantanın kendinde olduğunu farkedince al çantayı diyerek bize doğru attı. O sırada sonradan isminin Büşra olduğunu öğrendiğimiz bayan bomba diye bağırdıdedi. Y.K. ,O. orada ‘Allahu ekber' demedi, ‘Hay Allah al çantanı' dedi.''şeklinde konuştu.

    16 yaşındaki A.Y. ise, ‘'Metronun kapı kapanma sesi gelince M. çantayı fark edip bana doğru fırlattı. 'Al topu, sende kalacak' diye söyledi, ben çantayı aldım. Başta bir şey olmamıştı. Sanırım bomba diye bir ses geldi. Göztepe istasyonuna kadar normal bir şekilde devam ettik. Bizim vagonda bir şey olmadı‘' dedi. 3 liseli savcılıkta alınan ifadelerini de kabul etmedi.

    ‘'SAVUNMALAR CEZADAN KAÇMAYA YÖNELiK''

    Müşteki Metro istanbul A.Ş.'nin avukatı ise, ‘'Suça sürüklenen çocukların savunmaları avukat eşliğinde verilmiştir. Dolayısıyla sanıkları bağlar. Huzurdaki savunmaları tamamen cezadan kaçmaya yöneliktir. Şikayetçiyiz'' dedi. Duruşma tanıkların dinlenmesi için ileri bir tarihe ertelendi.
    ···
   tümünü göster