/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    0
    Panpa dinler insanliktan cikmis toplumlari biraz insanlastirma amaciyla cikmistir genellikle. Arabistan veya Turkiye'de ateistlik yaygin olsa bu zamandan sonra toplum daha kotu olur cunku ulkede saygisiz, zekasi dusuk insan fazla sebebine gelecek olursak ,yillar boyu insanlar baski altinda yasadi gerek cinsel egilim,din,irk konusunda. Simdi toplum bu kadar baski altindayken aniden herkes ateist olsa gormemis gibi olmaz mi ? Artik hersey ozgurce yasandiginda saygi duyuluyor ve rahat birakiliyor bildigin canavara donusur millet. Ancak zamanla olunursa toplum duzene girer. Ha bu arada pgibolojisi bozuk insan tut ki adam oldurmuyor ama hayvan olduruyor, ne degisicek soyler misin? Belki o pgibopat cok zeki bir kisilikti ancak aile icinde inancindan cinsel egiliminden dolayi tacize ugradi toplumdan dislandi.Bu soylediklerim baslarda dedigim dinlerin insanligi duzene sokmak icin cikmasi tezini cok az dogruluyor, ornegin biri sirf musluman oldugu icin kizina tecavuz etmiyordur ancak icinde hep o dusunce vardir ve pgibopat gun gelir kizina olmasada baska birinin kizina tecavuz eder.Bu verdigim ornekle bundan bir onceki verdigjm ornek su sekilde bagdasmaktadir, eger pgibopatin ailesi dinsiz olsa(arkadaslarida ayni sekilde) ona saygi gosterir ve pgibopatin pgibolojisi bozuk olmazdi( ha illaki istisnalar olacaktir ancak gene olarak hakli oldugumu dusunuyorum)ve zekasini ulke yararina kullanip ulkeyi kalkindirirdi ve intihar, tecavuz minimum duzeye iner dunya daha yasanilabilir bir yer olurdu bu verdigim durumu japonya yasamaktadir yuksek oranla. Bu arada insanlari secimlerine gore yargilamayan her dinden insanlara her zaman saygiliyimdir ancak sorun su ki, dinler baska dinden olan insanlara saygi gostermez ve hatta islamda oldurulmesini emreder.
    ···
    1. 1.
      0
      Kardeşim sen deist misin..?

      Şimdi senin bu tezinin olması için kusursuz bir düzen kurman lazım .. Herkesin tok yattığı , hayattan zevj alabileceği bütün imkanlara sahip olunması lazım..Ne yazık ki bunun olması çok güç ...
      Bu dünyada Hitler gibi bir insan çıkmış , Dünyanın en gelişmiş ülkerinden birisinin başına gelmiş .. Dünya ya neler yaptığını biliyoruz.. Bu türden bir insanların mevki makam sahibi olmaları ne olacak ... Yani senin düşüncende kusursuz dünya düzeni lazım..
      ···
    2. 2.
      0
      Kardes oncelikle ateist-deist arasinda gidip geliyorum. Dediğin gibi Hitler gibi insanlarin başa gelmesi geçmişte sıkıntıydi ancak şuan nukleer silahlanma yüzünden dunya savaşı cikacagini düşünmüyorum. Elbette dunyaya yuksek oranla barışın ve huzurun hakim olmasi için cok uzun zaman gerekir tahminimce 1000 yil zaman alır. Bizim şuanda üzerimize düşen görev din denen kavrami yoketmemiz bu olay ise sorgulamak ve olaylara geniş açıdan bakmak gerektirir ki bu davranışta ön yargilari. Kaldırir ve bu tezin en başlangıcında tarafsiz ve ayrimsiz egitim gerekmektedir panpa. Ozel eğitim denen şeyin ortadan kalkmasi, gençliğe ezbere dayali eğitim yerine sorgulayici eğitim verilmelidir. Bunun olması için ise akıllı devlet adamlari olmasi lazım ki yine bu olay insanımız da biter. Cocuklarimizi düzgün insan yetistirirsek by çark yavaş yavaş daha iyi islemeye başlar ve dediğim döngü az da olsa olabilir.
      ···
   tümünü göster