/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +6 -1
    son zamanlarda Zeus'a olan sevgim ve inancım fazlasıyla zayıflamış durumda. yunan mitolojisi olduğunu, gerçek olmadığına inanmaya başladım hatta. inanmak istiyorum ama hep bir yanlışlık bir kandırmaca varmış gibi hissediyorum. yardım edin Zeus'a inanmamda. hadi onu da geçtim, en azından bir fikir sahibi edin beni, açıklayın burada bir şeyleri. benim gibi bir çok panpam vardır sözlükte hem bu konu onlara da bazı şeyler hakkında fikir sahibi olmalarına yardımcı olursunuz. eğer zeusa inanmıyorsanız da yine fikirlerinizi belirtin ve kendinize mantıklı gelen görüş ile inancı paylaşın beyler.

    edit: beyler benim de çok uykum geldi normalde hepinizi tek tek cevaplarım adamsınız ama direk sorularımı kısaca buraya yazmak istiyorum ki hem ben hem de sizin o güzel elleriniz yorulmasın.

    1. zeus'un varlığını bir türlü içimde hissedemiyorum, o şimşekteki huzuru bulamıyorum. bence şimşekler çok korkutucu. hiçte rahatlatıcı değil. ne yapabilirim?
    2. yağmurlu gecelerde bazen şimşek düşmesi sonucu ölümler oluyor, zeus masumları niye şimşeği ile öldürüyor. bazen aşırı yağmurdan sel oluyor. niçin zeus gök yüzü kontrolüne bir el atmıyor? birde şunu sormak istiyorum. hani şimşeğin çakmasındaki asıl amaç zeusa inanmaktır ya, bazen yağmur olsada şimşek çakmaz ya hani, onu reddetmez miyiz?
    3. zeus'a olan inanç son zamanlarda gerçekten bozuldu mu yoksa bu başka ülkelerin ve dinlerin işi mi aklım el vermiyor
    4. bazen geceleri zeus'a şükretmeyince kafama şimşek düşecek korkusuna kapılıyorum ama hiç düşmedi şimdiye kadar. buda benim zeusa olan inancımı zedeliyor. yanlış mı düşünüyorum yoksa zeus cezamı sonra mı verecek
    ve eklemek istediğim bir not var beyler. başlıktaki gibi, ben zeusa inanmak istiyorum.
    ···
   tümünü göster