/i/Tespit

  1. 1.
    +25 -8
    Her şeyden önce şeriat kadar liberal bir sistemin olmadığını söylemek isterim. Şeriat tek bir şeyi şart koşar: Mertlik!
    Evet şeriat der ki sen artık 18 yaşına geldin, büyüdün ve çocuk değilsin. Kararını ver der şeriat, mert ol. Tercihini yap. Aklıselim düşün.

    Buradaki sıkıntı ne? Şu anki sistem gibi 30 yaşında zütü başı ayrı oynayan, bir taka yaramayan iki yüzlü insanlar mı yetişmeli?

    Şeriat der ki ne isen o. Müslümanım diyorsan Müslüman olacaksın. Müslümanım demek zaten bir antlaşmadır. Kuran'da içki içersen sopa cezası var demiyor mu? Sen Müslümanım derken Kuran'ı kabul etmiş olmuyor musun?
    Lan siz ne kadar malsınız ortada apaçık bir antlaşma var. Bunu kabul etmeyen iki yüzlüdür ve namerttir!

    Dünyada hakim olan 2 insan hakları bildirisi var. Bunlardan biri Birleşmiş Milletlerin insan Hakları Bildirisi diğeri ise Avrupa Birliği insan Hakları Bildirgesi. Ve bu iki bildiri de diğer dinlere, örf ve adete göre farklı yasaların olmasına göz yummaz! Bunun adı nedir bilir misin? Emperyalizm! Faşizm!
    Ben Müslümanım ve benim anayasam bana çalarsan elin kesilecek diyor, ben de buna imza attım! Ama faşist cumhuriyet benim anayasamı ezip geçiyor.
    Şimdi bir de şeriatın uygulamasına bakalım:
    Ben dinsizim dediğin an hayhay; içkini de iç, sevgilin de olsun, namaz da kılma.. Ne tak yersen ye! Kimse başını kapat falan de demiyor.
    Ama diyorsan ki ben Müslümanım ve ben çalarsam elim kesilsin yine hayhay, madem bu antlaşmayı imzaladın ne sebeple şimdi karşı çıkıyorsun?

    Kafirleri etkileyecek 2 husus vardır, birincisi sosyal yaşam ikincisi ise islam'ın ekonomik doktrini.
    1) Evet islam der ki sosyal hayatına karışırım. Ama bütün hukuk sistemleri bunu der zaten! islam der ki kadın-erkek karışık çıplak plajlar olamaz! islam der ki sokaklarda 5 kişi bir arada içki içemezsiniz! Gidersin evinde içersin, kiraladığın yerde içersin. islam der ki Müslüman olmayanlar için de örf ve adete göre belirli sınırlar içerisinde gezmek zorundasın, mesela kıçın hemen altına kadar olan mini şortu giyemezsin der. Bu işin sosyal yönü, toplumun örf ve adeti ile beraber ahlakını ve hayasını da korumak amaçlı.
    2) islam'ın Ekonomik doktrini der ki sen faizli banka kuramazsın. Bunun izni islam devletinde yoktur! Yani parayla para kazanmak gibi kapitalizmin ezici yüzünü yasaklar. Burada şu örneği de vereyim, Kuran'ı okumadığı için insanımız neler var haberi de yok. islam'ın ekonomik doktrininin temelinde şu ayet vardır: 'Servet zenginlerin elinde dolaşan bir meta olmasın!' Haşr 7
    Ama bizim insanımız Kuran mı okuyor ki içinde ne var bilsin? Kuran bir strateji kitabıdır, bir medeniyet ürünüdür. içerisinde kanunlar vardır, strateji ve siyaset vardır. Kuran bir hareket kitabıdır. Ne namaz ne abdest kitabı.. Bunlar peygambere bırakılmıştır. Açıp okuyan yok ki Kuran'ın ne olduğu anlaşılsın..

    Yani 2 temel mesele var Müslüman olmayanlar için. Ayrıca şeriat birden fazla anayasayı benimser. Yani Müslüman'a kendi anayasası dinsize kendi anayasası Hristiyan'a da kendi anayasası. Bu kadar liberalizm dünyada islam devletleri dışarısında hiçbir yerde görülmemiştir!

    Kadınlar konusunda da apaçık iftira etmektesin. islam'ın kanunlarına göre kadın ne evi temizlemek zorunda ne de çocuğa bakmak! Hatta ve hatta emzirmeme hakkı bile vardır! Tabii bu alçaklık olur konuşmaya bile gerek yok..
    Ama islam der ki kadın 3 temel hakka sahiptir. Erkek onun yeme içme, barınma ve kılık kıyafet ihtiyacını karşılamak zorunda! Bunu yapmazsa hanım bir kadıya başvurup davayı anında açabilir.
    Hatta şu örneği vereyim. Hz.Ömer'in hilafet devrinde bir kadın gelip şikayette bulunuyor. Ben ev işlerini yapıyorum sebebi ile. Hz.Ömer ise adamı çağırıp bunu doğrulattıktan sonra bu temizlikçiye verilen paranın 2 mislini kadına nafaka olarak veriyor.
    Yani ne hizmetçidir islam'a göre kadın ne de köle. islam tam tersini söyler kadın erkeğe 1 kuruş para vermek zorunda değil ama erkek çalışıp kadına bakmak zorundadır, bu erkek üzerine farzdır. Boş konuşma.

    edit: ayrıca lan dallama islam ne sakalı şart koşar ne çarşafı. Yine kot giyebilir, buna müdahale yoktur zaten. Tamamen boş konuşmuşsun. Ferdin giyim kuşamı başka, toplumun hali başka. islam bir medeniyettir çarşafa, sakala takılmaz. Bunların takva olması insana bağlıdır. Zorla takva da yoktur, sünnet de. Zaten islam fıkhında bir başkasını nafile bir ibadetten ötürü nahoş görmek de haram kılınmıştır, bundan yola çıkarsak zaten bunu yapamazlar değil mi? Hatta ve hatta alınma ihtimali var ise 'kafir' bile diyemezsin, bu da haramdır.
    Yani mesele toplum..
    Tümünü Göster
    ···
    1. 1.
      0
      Helal olsun kardeșim güzel yazmışsın.
      ···
    2. 2.
      0
      Castin abi helal abi senin gibi birkac kisi daha olsa sözlukte ateist deist ne taksa hicbiri kalmaz abi.
      ···
    3. 3.
      0
      castin abi müslüman oldun heralde :D şaka bi yana helal olsun üstad gerçekten güzel yazmışsın aslında aklımda bunları yazmak hatta daha fazlasını yazmak vardı ama şimdi anlatsam ne o anlayacak nede birçoğu boşuna uğraşmamda çabası olcaktı ama sen üşenmemiş yazmışsın hll spr dvm
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster