/i/Diziler

Sadece dizileri konuşacağınız altinci.
  1. 1.
    +2 -1


    1.LOST



    Son söyleceğimi ilk söyleyerek başlıyorum dünya tarihinin en iyi dizisidir Lost. Hiç şüphesiz hakkında en çok yorum gelen dizi Lost'tur. Dizi bitişiyle beraber kafalarda yüzlerce soru işareti bırakmıştır. Dünyanın her yerinden gelen açıklama teorilerini okumak ise son derece zevklidir. insanlara izledikleri en iyi dizileri sorsanız inanın bana Lost'u izleyen herkes onu ilk sıraya yazacaktır. Bu yazdıklarımı okuyan liseliler gibtir lan Lost çok saçmaydı diyecekler. Çünkü onlar Lost'u izlediklerinde daha velet oldukları için kafaları basmıyordu. O kardeşlerime şimdi akılları erdikleri yaşta Lost'u tekrar izlemelerini öneririm. O adadaki bilinmezliği yaşasınlar, John Locke'un efsaneliğini, Jack'in adamlığını, Sawyer'ın binlikerini ancak daha sonra ortaya çıkan gerçeği, Hurley'nin tontişliğini, Charlie'nin kendini feda etmesini ve Kate'in güzelliğini izlesinler. Bu arada dizinin kırmadığı rekor ve almadığı ödül hemen hemen kalmamıştır. Lost bambaşkaydı aga, Lost aşktı. Ben bu diziyi izlemeden önce gibtigimin adasına düşüyolar tak tak işler yapıyolar diye bir önyargım vardı. Hatta Lost tarzı yapıtlar bana hiç hitap etmezdi. Ancak yemin ederim Lost benim için öyle bir istisna oldu ki hayatımın sonuna kadar unutamayacağım. Ayrıca unutmayın Lost hakkında olumsuz yorum yapanların da en sıkı takip ettikleri dizi Lost olmuştur. Eğer sağlam bir diziye başlamak isteyip de sırf benimki gibi bir önyargıya sahip olduğu için Lost'a başlamayan biri varsa garanti ediyorum neler kaybettiğinin farkında değillerdir. iyi ki seni izledim Lost !





    2.BREAKING BAD



    Genelde insanlar izledikleri yapıtlarda fantastik öğeler, doğaüstülük ve bilim kurgu arar. Ancak Breaking Bad'de bunların hiçbiri olmamasına rağmen insanı kendine 4 kolla bağlamış ve inanılmaz bir takip edilme içgüdüsü uyandırmıştır. Dizi Bryan Cranston'ın dillere destan oyunculuğu ile canlandırdığı Walter Hartwell White adındaki bir lise kimya öğretmeni ve aile babasının kanser olduğunu öğrenmesi sonucu öldükten sonra ailesine para bırakmak için eski öğrencisi olan Jessie Pinkman ile (En az Bryan Cranston kadar iyi bir oyunculukla Aaron Paul canlandırıyor) uyuşturucu üretme ve satma işine girmesini konu alıyor. Çok açık söylüyorum bu diziyi izledikten sonra mavi rengine bakış açınız değişecek. Bundan sonra izlediğiniz her filmde veya dizide uyuşturucu kelimesini duyduğunuz zaman aklınıza hep Walter ve Jessie gelecek. Ulan ne adamlardı yaa diye geçireceksiniz içinizden ve istemsiz gülümseyeceksiniz. Dizi tek kelime ile mükemmel ötesi. Bazı dergiler dünyanın gelmiş geçmiş en iyi dizisi olarak Breaking Bad'i gösterir. Oyuncuları da kendi röportajlarında ise yüksek bir özgüvenle dünyanın en iyi dizisiydi derler. Walter'ın pratik zekası ve her bölümde bu zekayı kullanması, Jessie'nin savrukluğu ve çok başarılı uyuşturucu bağımlılığı oyunculuğu sizi derinden etkileyecek. Konuyu ilk okudunuzda size çok basit gelecektir ancak yönetmen Vince Gilligan'ın bu konuyu işleme şekli sizi ağzınız açık bırakacak. iyi ki seni izledim Breaking Bad !





    3. FRINGE



    Evet beyler geldik bir diğer efsaneye. Bu dizinin de her bölümü teker teker efsanedir. Ben hiçbir Fringe bölümünden sonra oha diziye bak amk demediğimi hatırlamam. Bilim kurgu dalında dünyanın en iyisidir. John Noble'ın usta işi oyunculuğu ile hayat verdiği Walter Bishop karakteri sizi çok ama çok derinden etkileyecek. Onun oğlu Peter'ı canlandıran Joshua Jackson ve Peter'ın sevgilisi-ortağı olan Ajan Olivia Dunham'ı oynayan Anna Torv ise üstlerine düşen görevi izleyiciyi her bölüm şaşırtacak şekilde yerine getiriyorlar. IQ seviyesi 196 olan Walter, IQ seviyesi 176 olan oğlu Peter ve onun sevgilisi Ajan Olivia Dunham'ın bilimsel terör olaylarını çözmelerini konu alıyor dizi. Bilimi her yönüyle işlemeleri ise efsaneliğine efsanelik katıyor. ( genetik bozukluklar, ileri seviye elektronik aletler, insan metafiziği ve astral seyahat). Walter Bishop karakterinin altını çizmek istiyorum. Çünkü ona karşı içinizde aşırı derecede şeflat duygusu oluşacak. iyi ki seni izledim Fringe !




    Bu saydığın diziler bana hitap etmiyor diyenler için sadece şunu söyleyeceğim: izleyin ve bana teşekkür edeceksiniz.
    ···
   tümünü göster