/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +74 -45
    Hangi ülke olursa olsun isterse çoğunluğu müslüman olsun fark etmez. Ancak aralarında müslüman olmayanlar da var bu durumda sen onlara zorla islami emirleri dayatamazsın. O zaman kuranla çelişirsin. Kuran baskıcılığa karşı. Saldırgan olmayın diyor. Şeriatı kendi üzerinde uygularsın. Yani haksızlık olduğunda müdahale edersin. Kendini şeriata uygun yaşarsın. illaki çevrendekilerin şerata uyması şart değil. inanç gösteriş değildir. inanç kişisel bir seçenektir. Kuranda aslında bir sürü ayet var bu konuda. Kuranda şeriat Allah'ın yasası anldıbına gelir , bu yasaları herkese dayatın demiyor , inanan var ise o kişiler kendileri emir ve yasaklara uysun diyor kuran. illaki bunu o ülkenin yasası yapın demiyor.

    Neyse konumuzu çok güzel bir ayetle ifade edelim . . .

    لَـكُمْ د۪ينُكُمْ وَلِيَ د۪ينِ - Kâfirûn / 6

    Lekum dînukum veliye dîn(i)

    TÜRKÇE ANLAMI : "Sizin dininiz size, benim dinim bana."

    BURADAN ŞU ANLAMLAR ÇIKMAKTADIR ;

    1 ) Allah'ın gücü herşeye yeter bu kesin ancak Allah insanların özgür düşünebilmelerini istiyor.

    2 ) Allah baskıcı , zorlayıcı değildir. Yani illaki herkes müslüman olacak diye bişey yok. Allah'ın gücü herşeye yeter isteseydi müslümanlığı kabul etmeyen toplumları bir saniyeden kısa bir sürede yok ederdi , eğer yok etseydi o zaman islam dininin herkes tarafından kabul edilmesinin zorunluluğu oluşurdu , kabul etmiyenler öleceği için korkudan da olsa kabul ederlerdi.

    3 ) Ancak Allah herkese özgür düşünme ortamı yaratmıştır. islam veya diğer dinlerde dahil. Ateizm'de dahil.

    4 ) inanç özgürlüğünü istiyor Allah .

    5 ) Müslümanlar üstün bir toplum değildir. Allah müslümanlığa çok önem verseydi insanlara bu ayeti indirir miydi ?

    6 ) Allah yolunda savaşın ayetini önüme koyanlar olacak , çünkü onlar anlamak ve sorgulamaktan uzak oldukları için anlamakta zorluk çıkarıyorlar. Allah yolunda savaşın demek ( size saldıranları sizin özgürlüğünüze engel olanlar ile mücadele edin diyor , aynen şu haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır hadisi gibi) http://www.kuranmeali.org...urani_kerim_mealleri.aspx

    7 ) Allah yolunda savaşmak ; size saldıranlar ile mücadele edin diyor bu " senin dinin sana benim dinim bana " ayeti bu savaşın olmaması için kimse birbirine engel olmasın diye indirilmiş olabilir diye düşünüyorum.

    8 ) Sizinle savaşanlarla, Allah yolunda siz de savaşın, (fakat) haksız yere saldırmayın. Doğrusu Allah aşırı gidenleri sevmez. Ayeti islamın zorlayıcı ve baskıcı bir din olmadığı ifade ediyor. Size saldıranlara saldırın diyor.

    Yani kısaca;

    > Oruç tutmayanlara saldırın demiyor , size engel olmuyorlar sizin inancınız size onların ki onlara

    > Namaz kılmayanalara saldırın denmiyor , size engel olmuyorlar

    > Müslümanlık bir nevi özgürlük dinidir , baskı ve zorlama yoktur.

    > Her insan müslüman olacak diye bir emir de yok , eğer var derseniz çelişmeler çıkar karşımıza. Çünkü kuran saldırganları ve zorluk çıkaranları sevmez.

    KAYNAK : Beynim

    NOT : BAZI PANPALARIM DiNLERi SAVUNMUŞ BANA KARŞI , OLABiLiR BAKIN SAYGI DUYUYORUM. EĞER ŞERiAT OLSAYDI SAYGI DUYMA OLAYI OLMAZDI. HERKES ÇÜNKÜ AYNI KAFAYI YAŞAMAK ZORUNDA BIRAKILACAKTI .

    BiRAZ MANTIKLI DÜŞÜNÜRSEK ; iNANÇ DEDiĞiMiZ ŞEYLERi OKURUZ VE BUNLARI KENDi ÜZERiMiZDE HAKEM KILARIZ GERi KALANLARA DAYATAMAYIZ. ÇÜNKÜ GÖSTERiŞ DEĞiLDiR iNANÇ.

    BiR SÜRÜ DiNE MENSUP iNSAN VAR.

    TEK YOL VAR ODA KURANIN ÖZGÜRLÜĞÜ YANi " SENiN DiNiN SANA BENiM DiNiM BANA " MANTIĞI. GERi KALAN BOŞ LAF.

    iNSANLIĞIN GELiŞMESiNiN TEK ŞARTI DiNLERiN YÖNETiME DAHiL EDiLMEMESi YOKSA ÇIKARLAR UĞRUNA KULLANILIR VE YÖNETiCiLER MAL MÜLK SAHiBi KAZANARAK OTORiTESiNi GÜÇLENDiRiR VE HALKINI EZER , ARKASINA DiN GiBi GÜÇLÜ BiR AFYONU ALAN HERKES HÜKMETMEYi ABARTIR ...

    Komik gibi ama gerçek : http://c12.incisozluk.com.../11502/3/770203_oac7f.jpg

    Bu resimde anlatılan ; Oruç tutmayı gösteriş halinin almasını istiyorlar, yani ben oruç tutunca sana katkısı mı oluyor ? seni ben mi kurtaracam ? Mantık ve beyin olmazsa bu resimde gördüğünüz yorumları okur dururuz. Yani fazla uzatmaya gerek yok. Siz düşünün artık gerisini . . .
    ···
   tümünü göster