/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +19 -1
    Gelgelelim toplum paradigması böyle olan bir toplumdan nasıl böyle cahil bir topluma dönüştüğümüze. O zamanlar tasavvuf denen şey çıkmıştı. Ona uzun uzadıysa girmek istemiyorum çünkü konu çok fazla uzar ama onun da iç yüzünü öğrenmek istersen linkler aşağıda okuyabilirsin

    http://michaelgibkofield....ikatlardan-tek-dunya.html

    http://michaelgibkofield....-kakalanan-hurafeler.html

    Tasavvuf denen şey geldiğin de toplumun paradigması bir kez daha değişti ve toplumda artık şöyle bir algı oluşmaya başladı: Benim oğlum bir şeyhe bağlı kalsında dini bütün bir insan olarak yaşasın. Kim bilir belki ileride kendisi de büyük bir şeyh olur da peşine binlerce mürid katılır.

    E hal böyle olunca da insanlar gittiler çilehanelere ve kapandılar. Hababam zikir zikir zikir. ilim yok. Düşünmek yok. Sorgulamak senin ne haddine. Bir şeyhe bağlı kaldılar ve bunun sonucunda islam da bilimsel gelişmeler geride kaldı ve bir çok hurafe ortaya çıktı. Bu böyledir beyler. Şu bir gerçektir ki islam bölünüyor. Alevisi, sunnisi,şii si derken dış güçler bizi bölüyor halbuki ortada bölüncek bir şey yok.

    Kitap aynı
    Din aynı
    Peygamber aynı
    Neredeyse %90 aynı ki Hristiyanlar arasında çok büyük ayrım varken onlar artık savaşmıyor. Biz de ise %90 benzerlik olduğu halde kan gövdeyi zütürüyor. Elbette bunun çeşitli sebebleri var ama en önemlisi sorgulamak hiç bir şeyi sorgulamadan kabul etmeyin beyler. Hele ki bu en önemli meselelerden birisi olan din ise. Sorgulamayan bir Müslümandan ziya de sorgulayan bir ateist daha hayırlıdır. Çünkü birisi en azından sorgulayarak bu sonuca ulaşmışken diğeri atalarının üzerinde buldukları şeyi devam ettirmeye kalkışıyor. Peki ya ataları kötü yolda ise? işte bu sebebten dolayı sorgulayın beyler her şeyi sorgulayın ve öğrenmeye gayrete edin.

    Allah iman edenleri yüceltir; kendilerine ilim verilmiş müminleri ise, [cennette] kat kat derecelerle yükseltir. [Mücadele suresi ayet 11]

    De ki, hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Bilen elbette kıymetlidir. [Zümer ayet suresi ayet 9]

    Oku yaradan rabbinin adıyla oku! Burada ki oku'nun arapça kelimesi ikra'dır ve ikra oku,düşün,analiz et, sorgula anlamlarına gelir. Çok geniştir.
    ···
    1. 1.
      +6
      Kardeşim çok güzel yazmışsın eyvallah da tasavvuf konusunda genelleme yapmayalım. çok faydalı mutasavvıf da vardır Yunus Emre,Pir Sultan, Hacı Bektaş gibi. ilimi ve insan sevgisini ele alanlar çok vardır.Ama senin kastettiklerini de anlıyorum. Zamanla sorgulamadan ezberci çakma mutasavvıflar türemiştir. Kastettiklerin bunlarsa haklısın.
      ···
   tümünü göster