/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +2
    Aynen Osmanlıda şeriat yoktu o yüzden yıkıldı demi ne cahil ne aptal insansın sen böyle 1000 yıl şeriatla yönetilen muazzam imparatorlugun halen dinci yobaz arapların (dinci dini kullanan adama diyorum:Dindarlar arkadaslarıma saygım sonsuz) osmanlıyı sayısız kez gayrimüslimler gibi sırtından vurdugunu unutuyorsun
    ···
    1. 1.
      +1
      Olm tamam belli ki târih okul ders kitaplarından ve ezberden geliyor
      Fakat osmanlıyı arkadan vuranların araplardan çok, türk beylikleri olduğunu da mı duymadın ? Bu da siyâsi sebeplidir, inanç vb değil
      Arap halkı hiç 1 zaman karşımızda olmadı
      Dünya savaşında ingilizler onları kullandılar
      Nasıl ki yunanları kullanıp bizim ülkemizi dizayn ettilerse...
      Arap zâten fakir, güçleri olsa işgalcileri kovarlardı
      1 avuç hırslı arap nasıl oluyor da koca arap halklarını lekeleyebiliyor ?
      Çanakkalede ingiliz fransız ile savaştık
      Diğer cephelerde de öyle
      Ülkemizi yine onlar işgâl etti
      Fakat onlara hayranlık duyuyoruz
      Ama 1000 yıllık komşularımıza ise düşmanlık !
      Batı oyunu bu topraklarda tüm hızıyla sürüyor
      ···
    2. 2.
      -1
      Liseli kardeşim, ben sana sadece oku diyorum. "ikra!, ikra!, ikra!, bismi rabbikelleziy halak" (inen ilk ayet, araştır.) Ben cahilim, haklısın- ancak sen de benim gibi cahilsin bunu görmüyorsun. Henüz yaşın küçük belli ki, yobazsın. Kelimelerin anlamlarına hakim değilsin. Okuyup öğrenmekten, düşünmekten zarar gelmez koçum. Düşüncene bu kadar güveniyorsan oku, ne kaybedersin? Hiç yoksa karşındakinin neden böyle düşündüğünü anlarsın.

      Ben hep doğruyu araştırdım, doğrunun peşinden koştum. Komünist manifestoyu okurken etrafımdakiler tepki gösterirdi (beynin yıkanır, okuma, okuma, okuma), ama ben okudum. Mantıklı noktalar da gördüm, mantıksız noktalar da. Bir insan doğrunun peşindeyse, şu kısacık dünyada doğruyu arıyorsa eline ne geçerse okur. Yobazlık yapmaz. Körü körüne hiçbirşeye inanmaz. Ben Allah a anam babam öğrettiği için değil, kendim onu bulduğum için inandım. insanlar ne anlatsa belgesini sordum. Hep araştırdım, ve araştırmaya da devam ediyorum. Belki gün gelir şu abinin ne demek istediğini anlarsın. Vallahi diyorum 9 yıl önceki versiyonumsun.

      Haa.. Ben Allah ve Peygamberi seven birisi, canını onların yolunda ilim yaparak harcamak isteyen birisi olduğum için bu düşüncelerim. Eğer en sevdiğin iki varlık sorusuna Allah, Peygamber demiyorsan, zaten muhatabım değilsin. Atatürk ü sevmen doğal.

      Dediğim gibi, kızma, sinirlenme. Çünkü okursan zaten bol bol sinirlenip, bol bol gözyaşı dökeceksin.
      ···
    3. 3.
      0
      :D ya kardeşim şakamısın sen Gözümüzle gördüğümüzemi inanıcaz sana mı ?görüyoruz ; Bugun emperyalistlerin girdigi ülkelerin halini bazen şirketlerinin girmesi bile yetiyor. Allahıda seviyorum peygamberi de müslümanım ama bunları seven atatürkü niye sevemez onu anlamıyorum. Sizin allah'ınız mı sadece bu? Ne olacaktı Padişah işgal altındaki sarayından mı yönetecekti dünyanı neyin kafası bu anlamıyorum. Atatürk herşeyden önce bir askerde Türkler islamiyetten öncede vardı sen bunu anlayamıyorsun.O tür insanların tek derki vatandır.Ha şimdi müslümana yaşadıgı ayak bastıgı yer vatandır palavrası çekersen o ayrı..
      ···
      1. 1.
        0
        Panpa, Atatürk'ü sevmemem Osmanlıcı olduğum anldıbına gelmez. Osmanlının işi bitti. Cumhuriyet kurulacaktı. Zaten benim bunlarla bi sıkıntım yok. Ben de cumhuriyeti destekliyorum. Olay şu: bu insan abartıldığı kadar süper bir insan değil. Aşırı şişirilmiş, hataları övgülerle kapatılmış bir insan. Ben yazacağım da parmaklarıma yazık be panpa beni de düşün.
        Dediğim gibi aç oku, dediğimi elbet anlarsın. Kazım Karabekir in kitaplarını da oku, sonra ne diyorsan de. O adamın Atatürk'ten daha fazla savaş başarısı var. Vatan haini falan da değil yani.
        ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster