/i/Devlet

  1. 1.
    +2 -1
    Türkiyenin gelişemesinin sebebini kendimce yorumladım katıldığınız katılmadığınız noktaları söyleyen beyin fırtınası yapalım.

    1-Türkiye islamı kendi halkına göre yorumlayamadı.

    Türkiyede ki Müslümanların %99u Arapça sureler olarak dualar eder ama oruca ve Allahtan istekleri Türkçedir yani Türk milleti Türkçe dua edilebileceğini kabul edememiştir Türkiye dua dili Arapçadır.

    Lâkin incil Eski Yunanca ve Latince yazılmasına rağmen bugün ki Hristiyan devletlerin %90 incildeki dil ile dua etmez çünkü dinlerini dualarını millileştirmişlerdir.

    2-islamı millileştirmek adına yapılan çalışmalar Kur'an'ın bizzat devlet eli ile en iyi şekilde Elmalı Hamdinin tefsiri ile Türkçeye çevirilmiştir ama insanlarımızın %60ı bunu okumamıştır.

    2.1 Ezan'ın Türkçeleştirilmesinin asıl sebebi halkımızın camilere Türkçe bir şekilde çağırılmasının istenmesinden kaynaklıdır lâkin halkımız bunu çok yanlış anlamış ve bunu islam elden gidiyor şeklinde algılamıştır.

    Türkçe Ezan şu şekildedir:

    Allâhu Ekber Allâhu Ekber.Allâhu Ekber Allâhu Ekber: Allah en büyük ve en yücedir.
    Eşhedü en lâ ilâhe illâllah.Eşhedü en lâ ilâhe illâllah: Allah`tan başka hiçbir ilâh olmadığına şehâdet ederim.
    Eşhedü enne muhafazider-Resûlüllah Eşhedü enne muhafazider-Resûlüllah: muhafazidin asm onun Resûlü olduğuna da şehâdet ederim
    Hayye ales salâh hayye ales-Salâh: Haydin namaza!
    Hayye alel felâh hayye alel-Felah : Haydin kurtuluş ve felâha!
    Allâhu Ekber Allâhu Ekber : Allâh en büyük ve en yücedir.
    Lâ ilâhe illâllah. : Allah`tan başka hiçbir ilâh yoktur.

    Tabi halkımız islamın evrenselliğini anlamayıp islamı bir Arap dini olarak benimsemeyi öğrendiği için Türkçe ezanın islamı alçalttığını düşünmüştür.

    Bakın Türkçe Ezan için ilber Hoca ne diyor :
    https://www.youtube.com/watch?v=a__4JH7gW8g

    3-Halkımızı Türkleştirememiz.

    Fransada yaşıyan bir Siyahi nerelisiniz hangi millettensiniz diye sorun ama hangi Siyahiye sorarsanız sorun Fransalıyım Fransızım cevabını alırsınız ama bizim ülkemizde maalesef Mezopantayalıyım Kürdüm, Karadenizliyim Lazım, Balkanlardan geldim Arnavutum, Bulgarım, gibi cevaplar alırsınız çünkü Türk halkı Türkiyeyi tam anlamıyla benimsemeye çalışmaz.

    Türk eğitim sisteminde ilk Müslüman Türk Devletlerini işlemek islamın nasıl benimsendiğini anlamak yerine sadece Müslüman olan Türk Devleti, Osmanlıymış gibi anlatılıyor köklerimize ve değerlerimize yeteri kadar inilmiyor.

    4-Türk siyasetinde islam üzerine kurulu partiler

    Atatürk'ün siyasal islamı önleyecek zemini hazırlayamaması burada bunu derken kimsenin beni yanlış anlamasını istemem Kurucu Devlet Başkanımız Gazi Mustafa Kemal Paşaya saygısızlık etmek istemem.

    islam bir inanç olmakla beraber bir yaşam tarzıdır. Müslüman ibadetini camide yapmalı kurbanını kesmeli hak yememeli hoşgörülü olmalıdır lâkin bizim ülkemizde maalesef ortaçağ bakış açısında ele alınmaya başladı islamdaki cihad anlayışına uygun görüşler ortaya çıktı bu M.Kemal Paşanın "Yurtta Sulh Cihanda Sulh" anlayışına ters bir düşüncedir modern dünyada savaşmak son çaredir islamı hoşgörülü ile dünyaya tanıtmaktır önemli olan biz batıya en yakın islam ülkesiysek islamı en güzel şekilde batıya göstermeliydik.

    Siyasi partiler siyasi parti programları yerine ne kadar dindar oldukları ile ölçülmeye başladı. Bürokrasideki politikamızın kalitesinden ziyade ne kadar dindar bir politaka izleyeceğimiz düşünülmeye başlandı.

    5-Maalesef halkımızın %90ını okuma bilmesine rağmen en az %60ı Kur'anı Kerim'i okumaya gayret göstermedi Tahkiki iman yerine halkımız Taklidi imanı benimsedi buda halkımızın hurafelere inanmasını Kur'anı okumadan üfürükçü hocalara inanmasını sağladı.

    6-Maalesef halkmız bilimin ve felsefenin samimi merakın ne olduğunu idrak edemedi. Bugün şu dağlar nasıl oluştu sorusuna aile büyüklerimiz babalarımız belkide gelecekte biz Orojenezden bahsetmeden Allah yarattı diyip geçeceğiz.
    islam ahlakı ile gelişen dünya ahlakını kafamızda kıyaslayıp modern dünyada islam ahlakını anlamaktan bahsetsedip felsefe yapsak bizi kafir ilan edecekler. Halkımız araştırmaya öğrenmeye dair bir merakı oluşmadı.

    7-Eski Türk Devletlerinde Ortaçağdaki Arap âlimlerine büyük bir saygı gösterilip yaptıkları takip edilirken bugün Müslüman bilim insanları yeteri kadar kaynak ve imkan bulamıyor bu yüzden Türk ve islam coğrafyasında nitelikli okulların sayısız az ve bu okullarda yetişen insanlar ülkerinden batıya göç ediyor.

    8-Kara çarşaflar, cübbeler, yanlış anlaşılıyor Kur'an örtünün diye emrettiğinde kadınlar Kara çarşafa bürünmedi çöl sıcağında o güneşte siyah renk ile yanar insan. Cübbeler uygun iklim olmadıktan sonra maalesef giyilmesi gerekli bile değil kanımca. Peygamberlerimizin fikirlerini uymak davranışlarını uygulamak bu şekilde sünneti yerine getirmek yerine insanımız cübbe giyeyim, sarık takayım, mesh giyeyim derdine düştü. islama uygun yaşamak yerine, Peygamberimizden sonraki müslümanların giyinişlerini benimsediler.

    Tamamen okuduysanız ne mutlu bana her türlü eleştiriye yanlış olduğum yerlere deyinin ki tartışalım. Bu başlığı bir Ateist olarak Müslüman kardeşlerimizin kendilerince doğru yolu bulması için yardımcı olmak için açtım.
    ···
   tümünü göster