/i/Kadınlar

Kadınlar daima haklı.
  1. 1.
    -2
    Kadınlar eğitimle olgunlaşabilen varlıklar değillerdir. Eğitimi ve kariyerinin ona katacağı tek şey daha zengin ve prestijli bir koca isteği olur. Hayatta kalma yöntemi uyum olan bi varlıktan daha fazlasını bekleyemezsin. Ay içerisinde beyinlerinin hormonel balansı sürekli değişen içgüdü makineleri hepsi.

    Erkeklerin hayatta kalma yöntemi ise risk almaktır. Bizim ciksüel rolümüz avcı-toplayıcılık. Onlarınki uyum ve manipülasyon. Bu yüzden erkekleri etkilemek ve sınamak amacıyla birçok pgibolojik özelliğe sahipler. Masum taklidi, iyi kız taklitleri bunların hepsi doğanın birer oyunu. Kadınlar zeki varlıklar değiller, olsalar dahi; tutarsızlıkları bunun üstünü örteceğinden düşüncelerini eyleme dökebilecek becerileri yok. Takdir bekleyen, beğeni için hareket eden, kırılgan egoya sahip korku tiranlıklarında yaşayan varlıklar kadınlar.

    Bir erkek için gücünü göstermeye çalışmak, bunu bir kadına karşı uygulamaya çalışmak toplumsal düzende daha aşağıda olmak anldıbına gelir. Sosyal hiyerarşide yüksekte olan erkekler genelde umursamaz ve küstah olur. Kadınların gözünde bir erkeği değerli kılan şey insanı özellikler değil 90/10 prensibi, genetik kalite, testler vesaire gibi içgüdüsel şeylerdir. Bunlar fazla derin bilimsel konular tabii ki. Annem de kadın, bu onu ayrı kılmıyor, kadınlar basit içgüdüsel varlıklar. Kusura bakmayın, ama argümanınız tam bir kadın argümanı. Duygusallaşmaya gerek yok, mantıklı bir tartışma yürüteceksek kişisel noktalar beş para etmez

    Bu arada konu ;

    Eğer güzellerse, genellikle onları bara zütürüp sorularını cevaplarmış gibi yaparken sarhoş ederim. Bu işten çok sağlam kızlar kaldırdım, demek istediğim birinci kalite kızlar."

    -Richard Feynman

    Kendini Nobel ödüllü bir fizikçidir bu arada.

    (Ege Doğan Dursun abime tesekkurlerimle..)
    ···
   tümünü göster