/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +33
    kuranı anayasa gibi düşünürsen böyle olur.

    oruç örneğinin cevabı fazla tutan fazla sevap alır sınav sonuçta eşit şartlarda değil

    hacca gitmeye niyet edip de gidemeyen zaten milyonlarca müslüman var Allah onları cehenneme atacak hali yok sonuçta sonsuz adalet.Sen kuranı anayasa gibi düşünüp hiç esneklik payı bırakmamışsın panpa kuranda bu tarz şeylerin kesin olmamasının sebebi bence Allahı bize kolaylık tanıması, kuralları esnetebilmesi
    ···
    1. 1.
      +1 -3
      Dediğin mantıksız değil. Ama bence 22 saat tutamaz insan. Bence mekkede kaç saatse tüm dünya öyle tutmalı. Şey gibi düşün istanbul'un orjinal saati ile Van'in bir değil ama ortak saat kullanıyoruz. islam dünyası da öyle yapmalı.

      Hac konusunda cevabımı aldım sağol...
      ···
      1. 1.
        +5
        22 saat oruç bence de tutulamaz ki zaten tutmuyolar.bu kutuplarda oruç tartışmasında, kesinlikle sanıldığı kadar karmaşık bir durum yok aslında. dinde bug bulduğunu sananlar da, en yakın yere göre oruç tutulur diyenler de yanılıyorlar. özellikle şii müslümanlar bu tartışmanın bu kadar dallanıp budaklanmasına hayret ediyorlar.

        şii fıkhında güneş süresi oruç tutulamayacak kadar uzunsa (23 saat - 1 saat gibi) veya güneş hiç doğmuyor/batmıyorsa, bu durumda kişinin yapabileceği üç şey vardır:

        1. ramazan boyunca dayanabileceği oruç süreleri olan yakın bir şehre gider.
        2. bu mümkün değilse, yılın başka bir zamanında söz konusu şehre giderek kaza eder.
        3. bu da mümkün değilse, o kimseye oruç farz olmaz. onun yerine fakir doyuracak miktarda fidye verir.

        aslolan oruç tutmak olsa da (bakara 184), bu kadar uzun süreler oruç tutmanın hükmü güç yetiremeyenlere ve hastalarınkine girer zaten (bakara 184, 185).

        hatta bir ipucu vereyim mi? saatler bir yana, antarktika'nın zorlu iklim koşulları nedeniyle orada oruç tutamayacağını hisseden kişi zaten oruç tutmayabilir. yani her şartta oruç tutulacak diye bir kural yok, kişi mekke'de de yaşasa; sağlığı el vermiyorsa ona oruç farz değil ki.

        buna binaen mekke'ye ya da en yakın şehrin saatine göre oruç tutmak diye bir çözüm yoktur ve bu hüküm gerçekten de kuran'a aykırıdır.

        kuran'a uygun izahı yukarıda bahsedilen gibi olup, kuran'ın evrenselliğine yönelik eleştirileri doğrudan söndürür.
        ···
      2. 2.
        +3
        Sağol kardeşim açıklama için. Ben düz inanmamak için daha doğrusu inanmak için kafamdaki soruları soruyorum güzel üslupla anlattığın için sağol.
        ···
   tümünü göster