/i/Haberler

İnciden al haberi
  1. 1.
    +433 -34
    Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin eski teknik direktörü Daum, Alman parlamentosunun “Sözde Ermeni Soykırımı Yasa Tasarısını” kabul etmesinden sonra Alman vatandaşlığından ayrıldığı iddia edildi.
    Türkiye’de görev yaptığı süre içerisinde her fırsatta Türkiye’ye olan bağlılığını dile getiren Christoph Daum, Almanya’da yayın yapan Deutschland Radyo’ya ( http://www.deutschlandradio.de ) yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanarak Alman vatandaşlığından ayrılmaya karar verdiği öne sürüldü:

    “Yıllarca Türkiye’de teknik direktör olarak görev yaptım. Türkiye’nin iki büyük kulübünde çalışmak bana ve aileme hayatımın en güzel hatıralarını armağan etti. Türkiye’de çalışmadan önce benim de bazı önyargılarım vardı. Fakat çalıştığım süre içinde gördüm ki Türkiye ve Türk insanı Avrupa’da anlatıldığı gibi değil. Almanya’dan bizlere gösterilen Türkiye ile yaşadığım Türkiye birbirine hiç benzemiyordu. Alman Parlamentosu’nun aldığı karar Türkiye’nin ve Türk dostlarımın hak ettiği bir durum değil. Almanya’da yaşayan milyonlarca Türk’ü ne kadar incittiyse beni de o kadar incitti. Türkiye, nasıl bir devlet olduğunu milyonlarca Suriyeliye açtığı kapıdan belli etti. Alman Parlamentosu’nun aldığı karar geri çekilene kadar Alman vatandaşlığından ayrılmaya karar verdim.”

    Alman teknik direktörün bu sözlerinden sonra programı sunan radyo programcısının ve dinleyicilerin bir kısmının Daum'u protesto ettiği Almanya’da yaşayan Türkler'in Daum'un sözlerini sevinçle karşıladığı ifade edildi.
    ···
   tümünü göster