/i/Tespit

  1. 1.
    +2
    Esenlikler dostlarım kiminiz bu ideolojiye faşist , kafatatasçı ,kalmacı dediniz kiminiz sevdiniz geçmişin mirası geleceğin yönü dediniz. Bakalım neymiş bunlar.

    1-Özenti Türkçüler:
    Bu dostlar ideolojilerini sosyal medyada yaşarlar. Bazı söz kalıplarına da bayılırlar. Davaya herhangi bir katkıları olmamakla beraber yaş aralığı çok düşüktür. Bu nedenle gelecek yaşlarında asli dava adamı olabileceklerını umuyorum.

    2-Ülkücüler:
    islamcı Türkçüler olarak da bilinen bu dostlar ümmetçilik ile Türk Turanını birleştirerek Türk önderliğinde bir Türk-islam birliği ülküsüne inanır.
    Müslümanlar için sınırlayıcı olmayan ideolojik görüntüsüne rağmen içinde aykırı olarak ümmeti sadece Müslüman olan Türkler olarak görenler de vardır. Bunun karşıtı olarak şeriat isteyen Türk-islamcılar da vardır. Ayrıca bu dostlar en çok yayılan ve faaliyet göstermiş gruptur.

    (Çakma ülkücüler , Kürt kekolar ve kendini kabadayı sanan beyinsizlerden oluştuğu için asla bu listeye giremez)

    3-Etnik Türkçüler:
    Türk dili konuşan Türk gibi yaşayan ve ataları da yaşamış olan insanların birleşmesiyle oluşan Turan'a inanırlar. Dinsel ayrım gözetmeksizin Türk olan herkese bağlılardır.
    Türkler için her türlü özgürlüğü kabul ederler. Bu dostlar sanılanın aksine kafatasçı değil dil odaklı ırkçılardır.Ama yine de sınırlayıcı ve öteleyicilerdir.

    4-Altan Türkçüler
    Antlı Türkçüler olarak da bilinen bu dostlar Türklüğü ant olarak görür. Türk olan geçmişini bırakır Türklük için yaşar. Bu görüş sınırlayıcılığı yok eder kökeni ne olursa olsun kadim ataların arın ve bengi ülküsüne ant içmiş herkes Türktür.
    Türk çalışkan, idealist ve ahlaklı olmak zorundadır. Hiç bir Türk üstün olamaz altan günü alkırların hepsi özgür ve eşit yaşamı hakeder.
    Türklerin görevi ise önce andaşlarını, sonra ise ulaşabildiği herkesi bataklıktan çıkarmak ve ulu apalarının hedefini yerine ulaştırmaktır. Bunun uğruna yaşamalı ve ölmelidir.



    ( Arkadaşlar bu ideoloji benim de bikaç aydır içinde olduğum 21.asırda hayat bulmuş bir idolojidir. Biz şu an az kişiyiz ama liderimizin arkasında Türkiyede hatta Dünyada çok şeyi değiştireceğimize inanıyoruz.Bu yüzden eğer takip ederseniz yakında ayrıntılı bir başlık açacağım bizimkiler hakkında)

    Edit : Elimden geldiğince anlatmaya çalıştım yanlış veya ekgib buluğunuz yerler varsa bildirebilirsiniz
    ···
   tümünü göster