/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +16 -9
    o şeyh dediğin adamlar afrikada, gana da, her yerde kendi ceplerinden veya yapılan bağışlarla medrese açıyor cami kuruyor sen ise ananın babanın aldığı ve her ay faturasını yatırdığı internetten bilgisayardan girip onlara iftira ediyorsun.

    inanmayın şöyle çoluk çocuğa. izlemiş edip yükseli çok bir şey biliyormuş gibi öğrendiklerini size satıyor. şirkin ne olduğunu bilmiyor, kuranda bahsi geçen ortak koşanların kim olduğunu bilmiyor. şeyhlere iftira atıyor. halbuki onların islama yaptığı katkının milyarda 1 ini bile yapmıyor.

    namaz kılıyor musun?
    hayır
    oruç tutuyor musun?
    hayır
    zekat veriyor musun?
    hayır

    yani şuraya koyduğun ayetlerin ne tefsirini bilirsin, ne için inmiş, nerede inmiş hiçbirini bilmiyorsun.

    faydasız işler yapmayı bırakırsın inşallah. inşallah fitne yaymayı bırakırsın
    ···
    1. 1.
      +2 -1
      Pekis kardeş sen bu cahillere laf anlatmaya çalışma hesap günü neyin ne olduğu ortaya çıkacak bırak Allahı bırakıp hocaları velililer edinsinler kendilerinin ne islam öncesi putperestlerden nede hiristiyanlardan farkı var
      ···
    2. 2.
      +3 -1
      öfkemi yutup bela okumak yerine allah hidayet versin diyorum kardeşlerim. kimse şeyhlere tapmıyor aracı edinmiyor. onlar islamı virgülüne kadar yaşadıkları için ömürlerini allah yoluna adadıkları için seviliyorlar. allahta onlardan kimisine kerametlerini gönderiyor. siz bilmiyorsunuz gençliklerinden yaşlılıklarına kadar hayatları nasıl geçiyor o insanların. yatsı namazının abdestiyle hiç uyumadan sabaha kadar ibadet edip sabah namazını o abdestle kılan insanlar. yaşlı hallerini söylemiyorum.

      mesela bir ülke nasıl bir sanatçısına sahip çıkar veya sever sayar. o müslümanlarda o şeyhleri öyle saygı duyuyor değerli görüyorlar. abartanlar yok mu? var tabi ki yalan konuşacak değilim. önünde böyle allaha secde eder gibi etmeler falan o nedir ak. ama o onu yapanın hatası. eğer şeyh o adamı uyarmıyorsa onun da suçu. ama bazen hiçbir şey demiyorlar çünkü bana yakınlaşsın saygıyı abartması dert değil sapıtıp yoldan çıkmasından iyidir diye göz yumuyorlar.

      neyse kime anlatıyorum allah doğru yolu göstersin inşallah size
      ···
      1. 1.
        +1 -2
        tamam berkecan abi emrin olur ahhahahahah iyi güldüm ak. elin liselisi bize öğretiyor islamı
        ···
      2. 2.
        -1
        https://www.youtube.com/watch?v=TUGX8apOx5M bu videodan da belli oluyo zaten kardeş neyin ne olduğunu bize öğretme ben içlerinde bilam bulundum o dediğin tarikatların ne tak olduklarını gördüm Kuran'ın üstüne basa basa yapmayın dediği şeyleri yapıyosunuz tabi ben kime anlatıyorum Şeyhleriniz sözü Allah ın sözünden daha üstün demi sizin için
        ···
      3. 3.
        0
        fearless içlerinde gerçekten bulunsaydın inan itimat et asla şu videoyu paylaşmazdın : ). yalan söylediğini adım gibi hatta avucumun içini bildiğim kadar biliyorum. değil ismailağa cemaatinin içinde bulunmayı, odandan dışarı çıktığından bile şüpheliyim

        bak ben yazımda az önce ki yazımda ne yazmışım bak

        "abartanlar yok mu? var tabi ki yalan konuşacak değilim. önünde böyle allaha secde eder gibi etmeler falan o nedir ak. ama o onu yapanın hatası. eğer şeyh o adamı uyarmıyorsa onun da suçu"

        ve bunu yazarken inan itimat et bu gönderdiğin video geldi aklıma : ). ama sen herkesi bu şekilde yargılayamazsın. ben kimseye kul köle olmuyorum mesela. hiçbir şeyhin önünde secde etmiyorum. allah hepimizi doğru yol neyse ona iletsin kardeşim.
        ···
      4. diğerleri 1
    3. 3.
      0
      insan gibi konuşuyorduk, sen bu aşağılama ve düşmanlık tribine niye girdin ki? :D . neyse yap istediğini hadi eyvallah.
      ···
    4. 4.
      0
      ders verir gibi konuştun sinir oldum. özür dilerim hakkını helal et. silmeyeceğim yorumu
      ···
      1. 1.
        +1
        amin kardeşim
        ···
    5. 5.
      +1
      Şeyh seni yönlendiren kişidir. ALLAH(C.C) ile arana giren kişi değil!
      ···
    6. 6.
      0
      Mr key yanılıyorsun dostum adam belki de namaz kılıyor? Hem o şeyhler islama ne kadar büyük zarar verdi görmüyor musun? islam biruni gibi hayatı boyunca 180 kitap yazmış adamları yetiştirdi. Peki şeyhler ne yaptı?
      Toplum bilim ve dinin birleşmesiyle devrim yaşar. Semerkant da moğal istilası öncesinde bu vardı. Ve şimdiye bakın habele hubela zikir çeken müritler. Yanlış yoldasın kardeşim doğru yola ulaşırsın inşallah. Bu arada başlığını da takipteyim.
      ···
    7. diğerleri 4
   tümünü göster