/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 1.
    +9 -6
    Merhaba arkadaşlar,
    Maya Okulları öğretmenlere zorunlu olarak ödemesi gereken parayı banka aracılığıyla ödeyip, yani yasa önünde kendini aklayıp, öğretmenden bu parayı geri elden okula ödemesini istemiş,
    ödemeyen yani etik ve hukuk dışı uygulamaya boyun eğmeyen öğretmenlerle sözleşme yenilememe silahını kullanmıştır.

    Ben bu hukuk ve ahlâk dışı rezaleti önce Milli Eğitim Bakanlığı'na ardından da kamuoyuna duyurdum ve okuldan bu hatadan dönmesini, öğretmenlerden alınan parayı geri öğretmene vermesini yani kendi iddia ettiği değerleri uygulamalarını kendilerine hatırlattım.

    Bu durum Maya Koleji'nin hoşuna gitmemiş olacak ki yazdığımı sosyal medyada kuruma karşı iftira olarak niteledi ve dün itibariyle iş aktimi fes etti. Yani, onların benden zorla alamadığı 812 lira parayı, sözleşmemin bittiği Eylül ayına kadar maaş ödemeyerek faiziyle alma yoluna gitti de denebilir.

    Maya Koleji öğretmenlerine elden para ödemeyi zorunlu tutarken neye güveniyor bilmiyorum ama ben ilk günden dediğim gibi üç şartımı kabul ettirene kadar bu işin peşini bırakmayacağım.

    Bir daha yasaları kendi çıkarları doğrultusunda öğretmene baskı yaparak keyfi uygulamasınlar öğretmenin üç kuruş parasına göz dikmesinler diye. Daha ilk gün dedim, canım pahasına savaşacağım diye...

    inanıyorum, bu öyle bir süreç olacak ki bir daha hiçbir kurum ellerini öğretmenin cebine sokamayacak. Öğretmenlerin yüzbinlerce lirasına baskıyla el koyan insanlar ortalıkta insanlıktan, insani eğitimden bahsedemeyecek. Maya Koleji, beni okuldan uzaklaştırmış olsanız da okulun değerli öğretmenleri sizin para almadık ki yalanınıza ortak olmayacak, müfettişler okula geldiği zaman bu parayı elden teslim aldığınızı anlatacak.

    Öğretmenleri baskıyla yıldıramayacaksınız, parayı aldık ama bakın fotokopi bedava diyerek öğretmenin zekası ile alay edemeyeceksiniz.

    Bu gün itibariyle hukuk sürecini başlatmış bulunuyorum.

    AHMET YEŞiL
    ···
   tümünü göster