/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +18
    - Moskova Üniversitesi'nde Makine Mühendisliği okuduktan sonra ülkene dön, sadece ülkenin bağımsızlığı için dönemin en güçlü devletlerinden Rusya'yla çarpışmayı göze al.
    - Karabağ'da, Ermeni kuvvetleriyle savaş.
    - Rus uçağını kaçır, Esenboğa Havalimanına zorunlu iniş yaptır.
    - Ruslar ailenden eşin ve çocukların dahil 11 kişiyi aynı gün öldürsün, yılma.
    - Abhazya'da savaş, Abhazları kurtar. Savunma bakanlığı görevini kibarca reddet.
    - 63 kişiyle Rusya Kremlin Sarayına yakınlığıyla dikkat çeken bir hastaneyi ele geçir, çocuk ve kadın esirleri serbest bırak.
    - Grozni'de kendinden 100 kat daha fazla kişiyle gelen Rus askerlerini ve tanklarını hurda yığınına çevir, Rusları geri çekilmeye zorla.
    - Dudayev'den sonra başa geçen Cumhurbaşkanının verdiği Başbakanlık görevini, Cihad'ı rahat yapabilmek için terk et.
    - Dağıstana gidip, Dağıstan halkı için savaş.
    - Dağıstanda 1600 Rus kellesi al.
    - Mahaçkale ve Volvogradda Putin kendi halkını patlatsın, kamera kayıtlarında her şey ortaya çıksın ama dünya sana terörist desin, gül ve geç.
    - 100.000 kişilik bir ordu, dönemin en modern askeri kuvvetleri üstüne gelsin, geri çekilme.
    - 11.000 kişilik ordun ve 10.000 kişilik halk desteğinle Rusların bütün engellerini yar.
    - Kuşatma sırasında askerlerin önüne çıkan mayın tarlasına en önde gir, butterfly mayını önce iki ayak parmağını parçalasın, sonra ayak bileğini kaybet, ama Cihad'a devam et.
    - Ele geçirmesi imkansız denen KGB karargâhını mücahitlerinle ele geçir, Lenin fotoğrafı önünde gövde gösterisi yap.
    - 2001'de Putin Çeçenistan'ı yasaklı bölge ilan etsin, gazeteci giriş çıkışları yasaklansın ama dünya sana terörist desin, gül ve geç.
    - 2003'te Moskova tiyatrosunu 40 kişiyle ele geçir, tiyatrodaki 712 kişiden çocuk ve müslümanları serbest bırak, Putine Çeçenistan'dan çıkması karşılığında insanları serbest bırakacağını söyle ama Putin içerdeki kendi halkı dahil kimseyi ayırt etmeksizin zehirli kimyasallarla 178 kişiyi öldürsün ama yine de dünya sana terörist desin.
    - 2004 senesinde hakkında öldü diye dedikodu çıksın, video çek Putin videoyu internetten bir gün içinde sildirsin.
    - Artık uygun gördüğümüz gibi savaşacağız, bizden durmamızı isteyen dünyaya gülüyor ve diyoruz ki bugüne kadar bizim için sizi dinlememizi gerektirecek ne yaptınız? diyerek dünyayı züt et.
    - 9 Mayıs 2004'te Rus kuklası Ahmet Kadirov ve ekibini bir stadyumda bizzat kendi bombanla cehenneme uçur.(Bonus ölen Rus generaller)
    - 80 kişiyle 3 gün süren Nazran Şehir Operasyonlarını destansı bir şekilde gerçekleştir.
    - 180'den fazla Rus'u gebert, FSB üssünü ele geçir ve ayaküstü yaptığın konuşmada şöyle de: "Putin'e ve içişleri Bakanına bu silahları bizim için özenle koruduklarından dolayı teşekkür ediyoruz. Size olan borcumuzu Çeçenistan'da fazla fazla ödeyeceğiz. Şu an tek sorunumuz bu silahları taşıyacak gerekli kamyonumuz yok. Ya zafer ya ölüm Allahuekber!" Putin bu videoyu netten silsin.
    - 22 Mücahid esiri kurtarmak için Beslana doğru askeri üssü ele geçirmek için yola çık. 3 günlük yolu 14 saatte 50 kişiyle geç. Rus ordusu haberi önceden alsın seni okul bölgesine itsin. Osetya'da 700 kişilik okulu ele geçir, 132 çocuğun 65'ini çocuklara zarar vermeyeceğini göstermek için serbest bırak. Putin yine kendi halkına acımasın 334 sivil ve 32'i Mücahid'i şehit etsin. Hatta öyle ki, içeride ölmesinler diye okuldan çıkardığın öğrencileri bile Rus askerleri dışarıda tarasın.
    NOT: 2011 yılının başında Beslan olaylarıyla ilgili gün yüzüne çıkan bir takım garip bilgiler şunlardır:
    1)Meşhur Rus gazeteci Andry Babitsi, Beslan faciasının yaşandığı gün olay yerine gitmek istemiş ama FSB tarafından uçakta gözaltına alınmış 1 hafta sonra 1.000 Ruble gibi komik bir kefaretle serbest bırakılmıştır.
    2)Tarafsızlığı ve Çeçen savaşındaki haber başarılarıyla göz dolduran Rus gazeteci Anna Politkovskaya, Beslan faciasının yaşandığı gün apar topar nezatere atılmış kısa bir süre hapis yatmıştır. (Bahsi geçen gazeteci 2010 yılında Çeçen Kukla Kadirov tarafından öldürüldü) 3) Yüksek tirajlı izvestiya gazetesinin editörü facianın yaşandığı gün göz altına alınmış Moskova'dan dışarı çıkması yasaklanmıştır. 4)Dünyaca ünlü Associated Gazetesi 2011 yılı başlarında olay günü çekilen bir video yayınladı. Bu videoda Rus güvenlik güçleri okulu bomba yağmuruna tutuyor ve kaçışan sivilleri öldürüyordu. Bu görüntülerden sonra Beslan Anneleri denilen mağdur aileleri Rusyayı A.H.i.M 'e şikayet etti.
    - Putin denen katil başın için 1 milyon Amerikan Doları ödül koysun ama yine de BAŞINI alsın.
    - Ayağını kaybettiğin için kullandığın özel silikon çorabını zehirli çorapla değiştirsinler ancak Allahın yardımıyla çorabın zehri ortaya çıksın.
    - Mart 2005’te Çeçenistan’ın meşru Cumhurbaşkanı Aslan Mashadov’un annesi, teyzesi ve babası, azılı Rus kuklaları Alu Alhanov ve Ramzan Kadirov tarafından kaçırılıp işkencelerle öldürülsün, yılmayın, isyan etmeyin
    - 8 Mart 2005'te Aslan Mashadov'u görüşmeye çağıran Ruslar hain bir şekilde Mashadov'u görüşmede öldürsün.
    - FSB birlikleri kukla Kadirov’un eliyle Şamil Basayev’in hanımını ve Dokka Umarov’un babasını ve genç Çeçen komutanlardan Hüseyin-Müslüm Gakayev kardeşlerin bacısını kaçırsın. Teslim olmaları karşısında esirleri serbest bırakacaklarını açıklayan FSB'ye karşı, bir video kaydında ‘’Onları öldürün hatta isterseniz yakın elbet bir gün şehid olacaklardı. Biz size teslim olmadık ve hiçbir zaman olmayacağız.’’ diyerek düşmanlarını bile hayran bırak.
    - 100 kadar Çeçen Mücahit'le intikam için yola çık, Nalçik karakolunu ele geçir. Burada 200'den fazla Rus Federasyonuna bağlı güvenlik birliğini imha et.
    - 10 Temmuz 2006 günü şehadetine kavuş.
    - Rusya ölümünden sonra G-8 Zirvesinde Kremlin sarayını ele geçirmenden korktukları için öldürdüklerini söylesin.

    işte 20.yüzyılın sonlarının, 21. Yüzyılın başının en büyük Lideri Şamil Selmanoviç Basayev.

    Yüce Yaradan şehadetini kabul eylesin...
    ···
   tümünü göster