/i/Para

    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +3 -1


    {{binek taşı:}}
    {{http://www.trakyadedektor.com/define-dedektor-cihazi/images/define%20i%C5%9Faretleri/Binek%20ta__%20i_areti.jpg:}}
    {{
    Binek taşı: Binek taşının genel anlamı, taşa otur karşına bak ve ikinci işareti aramalısın olarak bilinmektedir. Yaptığımız araştırmalara göre, binek taşı zirve bir noktada yapılmış ise, işaretin yapılmış olduğu zirve tepeden daha yüksek zirve tepede araştırma sürdürülmelidir. Bilinen eşkiya işaretlerindendir. Eğer binek taşı işareti, engebeli bir arazide yapılmış ise, kesinlikle cihaz yardımı almalısınız. Doğal görünen etraftaki kayaların altında gömü saklanmış olabilir. işaretin etrafıda kontrol edilmeli ve binek taşı işaretinin yakınlarında düz bir taş varsa gömü bu taşın altındada olabilir.:}}



    {{baston işareti:}}
    {{http://www.trakyadedektor.com/define-dedektor-cihazi/images/define%20i%C5%9Faretleri/baston%20i_areti.jpg:}}
    {{

    Balta: Eşkiya ve ermenilerinde kullandığı az rastlanır işaretlerdendir. Balta işaretinde dikkat edilmesi gereken baltanın ucunun arka tarafının yapılıp yapılmadığıdır. Eğer arka uç yapılmış ise iki uç karşılaştırılmalı ve farklı olan yönde eski tarihi ağaçlara dikkat edilmesini öneriyoruz.

    Tamalayıcı işaret büyük olasılıkla ağaç olacaktır.

    Baston: Kabartma olarak yapılmış baston işaretleri, bulunduğu bölgenin haritası gibidir. Eski bir yolun güzergahını vermiş olabilir. Bu istikamette baston kıvrımında doğaya aykırı farklılıkları iyi derecede gözlemlemeliyiz. Ayrıca baston işareti, mağaranın veya tünelin şeklinide vermiş olabilir. Bu durumda ise yakınında mağara olma olasılığı olan kayalıklarda kapatılmış alanları,önleri tıkanmış alanları kontrol etmeliyiz. Doğal görünen kayalarada özellikle dikkat etmenizi öneriyoruz. .:}}



    {{balta işareti:}}
    {{http://www.trakyadedektor.com/define-dedektor-cihazi/images/define%20i%C5%9Faretleri/balta-isareti.jpg:}}
    {{
    Balta: Eşkiya ve ermenilerinde kullandığı az rastlanır işaretlerdendir. Balta işaretinde dikkat edilmesi gereken baltanın ucunun arka tarafının yapılıp yapılmadığıdır. Eğer arka uç yapılmış ise iki uç karşılaştırılmalı ve farklı olan yönde eski tarihi ağaçlara dikkat edilmesini öneriyoruz.

    Tamalayıcı işaret büyük olasılıkla ağaç olacaktır.

    Ağaçların olmadığı yerde matematik hesabıda kullanabiliriz. Baltanın boyu ölçülerek yön veren istikamette metreye çevrilerek, sayının katlarını kullanarak arazinin konumu dikkatlice incelenmelidir.

    Bunun haricinde balta işaretleri insan veya farklı figürlerle birlikte kullanılmış ise, yine yunan mitolojisine göre (Centaur'ları) bedenlerinin üst kısmı insan, alt bölümü at şeklinde olan yaratıkları ifade edebilmektedir.

    Sit alanı içine girecek uygarlıklara ait bölge olabilir. Bölgeyi müzeye bildirmeniz defineci olarak doğru bir davranış olacaktır.

    Diğer yorum:
    Bir mezarı gösteren ana kayaya işlenmiş bir figürleri görüyoruz. yıldızlar birer rütbe yada eyalet unvanı olması gerekir.
    Yunan Mitolojisinde tanrı Hephaistos'un Sembolüdür.
    Romadan hakimiyetin simgesidir.
    Bir savaş silahı olduğu için tarihin her döneminde kullanılmış, bir çok bina yapılarından süsleme olarak rastlanılmaktadır.
    Balta çift ağızlı baltayı roma Troas ( Tenedos) 14-16 gram ağırlığında gümüş gibkelerin üzerinden görüyoruz.
    Ana kaya üzerinden balta ve yanında diğer figürler varsa buda mezarın olduğunu gösterir. Çevresinde önemli araştırma yapmak lazım yönetim otoriteye ait mezardır. Mozaik desenleri içinden görebiliriz mozaik bir iki metre kare ise mezar mozağidir.:}}


    kaynak:http://www.trakyadedektor.com/define-isaretleri-ve-anlamlari
    ···
   tümünü göster