/i/Tespit

  1. 1.
    +8 -47
    ekşi sözlükte yazarların birer kürsüleri vardır. yazarlar bu kürsülerde kürsü kurallarına ve adabına uygun şekilde düşüncelerini ifade ederler. fikirlerini sunarlar, argüman geliştirirler. ekşi sözlük derli toplu bir odaya benzer.

    inci sözlük yazarı ise kocaman bir meranın ortasında sıçan bir çobanı anımsatır. o çobanı bağlayan kural mural yoktur. sıçar, işer, çimlerde yuvarlanır. umurunda değildir hiçbir şey.

    sözlüklerin atasıdır ekşi. sokakta sorsan herkes incicidir ama kimse ekşici olamaz çünkü ekşi'de yazmak bir kalite gerektirir her şeyden önce. küfür etmek her ne kadar herkesin doğasında olsa dahi bunu her konuda kullanmak ne kadar doğrudur, tartışılır. inciciler "toplumsal konular"ı ele alıyormuş. he biz burda açık kalp ameliyatı yapıyoruz zaten. küfretmeden bir konuyu eleştirmek ya da bir konu hakkında açıklama yapmak esas değerdir, esas zekadır, esas kalitedir. ekşi'yi inci'den ayıran en temel fark budur belki de.

    edit: en önemlisi inci sözlük ekşi sözlükten esinlenmiştir. ekşi sözlüğün açılış tarihi 1999. ayık olun. o zamanlar inci sözlük yazarlarının daha %90'ı hayatta değildi.
    http://img7.mynet.com.tr/.../052644763/kk-640x360.jpg
    ···
   tümünü göster