/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +3 -1
    öncelikle işin içine küfürlü amaçsız siyaset karıştırıcaklar lütfen diğer başlıklara yönelsin. uzun yazabilirim, bi tane sağlam kafalı adam bulsam yeter bana *

    ben kesinlikle herhangi bir partiyi desteklemiyorum. olaylara beraber tarafsız yaklaşalım lütfen...

    konu 1:
    aşırı pahalı benzin, araç vergileri, çok yüksek olan et ve gitgide artan sebze fiyatları. beyler sizce 1300 lira maaş ne kadar yeterli.
    belki bunun açıklaması şu olabilir petrolde ve araç, elektronik şeylerde dışa bağlı olduğumuz için tüketimi azaltmak ve daha fazla kazanmak için hükümet vergi koyuyodur.

    konu 2:
    beyler, bundan 5 yıl önce, kendi elektrikli otomuzu çıkartıp, ortadoğu pazarına sürüp en azından elektrikli otoda markalaşabilirdik. şimdi ise aceleyle hemen tasarımı yurtdışından çalınmış bu yıl sonunda belli sayıda çıkarılıp, 2018de seri üretime gecicek bi araç yapıcaklar. (bu arada tofaşın tasarımı bile fiatın 80lerdeki bi modeliydi). sizce yerli otoda da aynı vestel venus gibi ithalat vergisi olucak mı yüksek oranda, yoksa devlet daha fazla satmak ve kazanmak için 100km de 1 lira yakan bu arabayı ucuz olarak satıp, diğer araçların vergisini mi artırıcak? belli bi pazar payımız ve yurtdışında iyi eğitim görmüş mühendislerimiz ve yaratıcı tasarımları bulunan mimarlarımız mevcutken, hala tamamen bizim çizdiğimiz, parçalarını bizim çindeki veya malezyadaki herhangi bi fabrikada ürettiğimiz kendimize ait aracımız yok? neden vestel venüsten bile ithalat vergisi alınıyo 200 lira daha ucuz olsa satışları çok çok artıcak

    konu 3:
    herşeyin başının sağlık olduğu düşünüldüğünde, hastaneden internetten rahatlıkla sıra alıp, düşük fiyata ilacı tedarik ediyo olabilmek yukardaki konuları ne kadar tolere edebilicek bi avantaj?

    konu 4:
    türkiyenin turizm ve inşaat sektörlerindeki başarısı nasıl ilerliycek? inşaatda dünyada üçüncüyüz ortadoğu ve türkiye cumhuriyetlerinde dev şantiyelerimiz ve yapılarımız var.
    bi taraftan rus ukrayna krizinden turist gelmiyo aq. artı antalyadaki halk plajlarının çoğu ücretsiz oldu düdüklü tenceresini alan, kadınlara tuhaf tuhaf bakan şalvarlı oçlar ve arap turistler yüzünden(antalyada mülteci çok yok) kaliteli turist zaten son 5 senedir gelmiyo.

    konu 5:
    erdoğan döneminden önce ülke sürekli krizdeydi. fiyatlar uygundu ama memur maaşları bile ödenemiyodu. sizce erdoğan dönemi neyin başlamasıyla ekonomik patlaklar vericek? amerikadaki mortgage kredisi gibi çekilen krediler mi ödenemeyecek? cari açığı kapatan çanta ticareti(sıcak para) mı bitecek?

    konu 6:
    her ülkenin dış borcu var türkiyenin ise gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelere göre daha az. her ülke az çok dışa bağımlı. sizce bu gibi etkiler nasıl azaltılabilir?

    konu 7:
    arkadaşlar başlıkla çok alakalı olmasa da şuna da değinmek istiyorum. eskiden öğretmenliğin puanı yüksek ve idealistlerin yaptığı saygın bi meslekken, puanının düşmesiyle birlikte kalitesi de düştü. öğretmenler ileri seviye pgiboloji eğitimi de almalı, kendilerini her branşta geliştirmeli, puanı ve maaşları doktorlar kadar yükseltilmeli, akademisyenler gibi sürekli kendini geliştirmeliler, özellikle yazın zorunlu eğitimleri olmalı. bazı idealist doktorlar gibi kendini bu işe adamalılar. unutmayalım ki eğitim herşey demek...

    aklıma geldikçe editlerim. peki biz napabiliriz: sosyal medyada özellikle twitterda bazı konularda iyi fikirlerimizle hükumete baskı kurabiliriz. boş boş birbirimize sallayıp küfür etmek yerine umutla küçükte olsa bi kıvılcım çıkartıp, bizden sonraki nesiller için bunu büyütebiliriz.
    ···
   tümünü göster