/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    -1
    o dönemde arapların yaptığı gayet normal birşey hatta iyi bile sayılır. örneğin iskender kendine isyan eden bir yunan şehrinin tamdıbını yıktırmış, bütün insnlarını öldürmüş geriye sadece dedesine şiir takdim etmiş bir aileye ve evine dokunmamış. romalılar kartacayı ele geçirdiğinde bütün halkı öldürmüş. timur kendi kanındaki isfahanlıları yokluluğundan fırsat bulup isyan edince geri dönüş önce çocukları ailelerinin önünde atlara çiğnetmiş, sonra aynısını ailelerine yaptırmış. sivastaki halkı kan dökmeyeceğim söz vermiş halk da teslim olunca hepsini toprağa gömdürmüş. kuyucu murat bile arapların türklere yaptığının 4 katını yapmıştır. kaldı ki araplar dahi emevilerden çok çekmiş haccac diye bir adam var 70 bine yakın arap öldürmüş. yani emeviler bu katliamları ne arapçı oldukları için ne de karşısındakiler türk olduğu için yapmış. adamlar karşısına kim çıkmışsa yok etmişler arap türk, fars farketmeksizin.
    ···
    1. 1.
      0
      panpa timur sivas kalesini savunan 4 bin ermeni okçusunu diri diri gömdü diye biliyorum halkıda mı gömmüş amk
      ···
      1. 1.
        0
        yok hacı senin dediğin doğru. aslında 4 bin kadar kişiyi öldürüyor. ermeni ya da değil amk.bu adamlar osmanlı askeri. osmanlı için savaşıyorlar ve şehri yenilecekerini anlayınca teslim etmişler. timurda gittikte sonra şehirde isyan çıkmasın hemde beyazıda gözdağı vereyim diye kendisine teslim olmuş 4 bin kişiye yakın askeri gömdürmüş.bu tarz halkı korkaklaştırmak için birçok şiddet eylemine başvurulur. burda sorun öldürmesi değil.kan dökmeyeceğim demişsin, sonra alıp gömdürmüşsün. yoksa timur çok büyük bir komutan ve üstelik bilim adamlarına ve şairlere saygı duyan bir liderdir.
        ···
    2. 2.
      0
      panpa adam sözünü tutmuş işte kan dökmemiş sizi öldürmeyecem dememiş ki
      ···
      1. 1.
        0
        panpa bu işin cinliğine kaçıyor. tamam mahkemeye çıksan böyle bir savunmayla yırtarsın.ama sen ülke yönetiyorsun böyle ucuz numaralar yakışmaz amk. istersen anlaşmaların altına okunmayan küçük maddeler de koysun bu ne amk dolandırıcı mısın devlet lideri mi?beyazıt bunun anasını giberdi eminim o zamanda mektubu ben yazmadım kuzenim yazmış derdi beklenir yani.ben kara yusufu istemedim karaman koyunu istedim .
        ···
   tümünü göster