/i/Tespit

  1. 1.
    -1
    iranın kürdistan diye bir eyaleti var. kürtlerin bir zamanlar kurduğu mahabad devletini yıkmış olmalarına rağmen kürt kültürü üzerinde bir baskı yaratmıyorlar.bu yüzdende irandaki kürtler ayrılıkçı fikirlere sahip olsa da pjak gibi silahlı örgütler halk tarafından destek bulmuyor. hatta irandaki kürtler sünni devlet koyu şii olmasına rağmen aralarında türkiyedeki kadar sorun yok.
    ···
    1. 1.
      0
      Onları sen vikipediada bulmussundur 2 3 liselinin photoshopla çizdiği harita ki cahil arkadaşım vikipedia kişisel yazılardır
      ···
      1. 1.
        0
        vikipedia internette bulabileceğin en düzgün kaynaklardır. kişisel yazılar olsa da bunlar sürekli olarak kontrol edilirler. kaldı ki eyaleti inkar etmek nasıl bir mantık amk. adamların kürdistan isminde eyaleti var bunu inkar etmek nasıl bir mantık.
        ···
      2. 2.
        0
        Ya amna kdm kürtü he ya sensin he düzgün kaynakmış am k malı sen istedin diye olmuyor o işler işte . Kürdistan diye bir yer olmadı olmayacakta o gördüğün eyalet dediğin küçücük tak parçası gibi bir alan var ya orası iranlılara bağlı bir eyalet ve o eyalette göçebe araplar yerleşik hayata geçmiştir tahminimce Nufusu gibtiğiniz için iranlılar size düşman oldu .
        ···
      3. 3.
        -1
        ulan ısrarla kuzey ırak dediğiniz bir özerk kürdistan var. bağımsızlık referandumuna gidiyorlar kendilerine ne engel olacak bir ne merkezi yapı var ne de bir global güç. hatta çoktan amerika ve avrupa devletleri özerk yönetim temsilcilerini devlet başkanı olarak karşılıyordu. üzerine şu yıllarda yaptığımız siyasi hatalar yüzünden dünyadaki meşruiyetini iyice arttırdı. düşün örneğin suriyede birbiriyle kıyasıya yarışan rusya ve amerika kürtler hakkına ortak düşünceye sahip. evet senin için bu bir anlam ifade etmeyebilir.ama senin ülkenin silahlarını bu devletler sağlıyor. eğer sen savaşa girdiğinde sana silah satmazlarsa durumun 1948 arap-israil savaşındaki gibi olur. ordun fazladır, senin tarihin büyük zaferlerle doludur.ve binlerce yıldır devlet kuramayan, yapısını 6 ay önce tamamlamış bir devlet seni giber atar. üzerine bir defa daha giber atar. üzerine bir defa daha giber atar. sende gibe gibe kabul edersin. bizde kabul etmedik mi.askeri olarak olmasa da siyasi olarak gibildik.2000 yılındaki siyasetçilerin verdikleri demeçlere bak kuzet ırakta hiç bir oluşuma izin vermezlermiş. verdiler, hatta yatırım yaptılar, arka çıktılar, el ele tutuştular ve yakında bağımsız olacaklar ve aynı şey olacak.
        ···
      4. 4.
        0
        Senin hayallerin senin düşüncelerin sıkımde değil yap o zaman neyini anlatıyorsun. Lafla peynir gemisi yürümez am k salagı hahaahaha biz o kuzey ırağa girip hep kaçan pkklıları öldürüyoruz sınır dışı operasyonu yapıyoruz hatta içinize girip pkk kamplarını bombalıyoruz sonra ağlıyorsunuz bize https://www.youtube.com/watch?v=cZlXItsetVU sen bide öyle bir isimle kurulduğunu düşün kımse karısamaz bize belanızı sıkerız
        ···
      5. diğerleri 2
   tümünü göster