/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 26.
    +3
    islam'ın yamaya da ihtiyacı yoktur, tamamlanmaya da. islam kendi içerisinde bir bütündür. Yani islam'ın bir kimlik doktrini yok mudur?
    Ben Müslümanım demek 'Ben islamın bana verdiği vatandaşlık doktrinini benimsiyorum' demektir. Ne sebeple hemen altına Türk kimliğini sıkıştırıyorsun ki?
    Ben sebebini söyleyeyim, 10'larca yıldır bu ülkede sana bu empoze edildi. Kafan Türklükle kirletildi. Sebebini zaten kendin yazmışsın 'müslüman' kimliğinin üstüne *

    @1'e gelecek olursam Türkiye'nin ruh halini göstermektedir bu. Kimlik arayışı içerisinde boşlukta gezmek..
    Duygu ve romantizm haline göre milliyetçi, yerine göre devletçi ama duruma göre faşist, şartlara göre solcu ve bazen de global. Ne tak olduğunu kestirememiş insan topluluğu.
    Kuran'da ayet Hristiyanların, rakiplerini, bilgelerini, aydınlarını ve Meryem oğlu isa'yı ilah edindiklerinden bahseder. Bunu öğrenen bir Hristiyan da gelip biz onları ilah falan edinmedik, Kuran yanlış dediğinde ise yüce peygamberimiz ayeti bizzat kendisi tefsir ediyor:
    Siz onların helal dediğini helal, haram dediğini haram kabul etmediniz mi? Yani bu demektir ki onların emir ve yasaklarını kabul etmediniz mi? Hee.. Demek ki her kim olursa olsun onun normlarını, doktrinini, doğrularını, ortaya koyduklarını islam'ın süzgecinden geçirmeden kabul ediyorsa, yani Allah için kabul etmiyorsa Allah muhafaza o kişiyi, o yasayı, o inkılabı ilah edinmiş olur.
    ···
    1. 1.
      0
      ne diyon la değişik
      ···
    2. 2.
      0
      islamın verdiği vatandaşlık hakkı dediğin arap olmak mı dıbına kodumun çomar yobazı
      ···
    3. 3.
      +1
      Hakaretlerini görmezden geliyorum bu 1.
      2. ise ben o kadar yazı yazmışım tek 1 kere bile 'Arap' kelimesi geçmemiş, sen hangi kafanın ürünüsün ki hem Arap olun dediğimi anlamışsın hem de çomar ve yobaz olduğumu? Asıl sizdeki bu kafayı anlamak mümkün değil.
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster