/i/Müzik

Müzik, ancak hissedebiliyorsan gerçektir
  1. 1.
    +2 -1
    Şimdi bu başlığın çok amaçlı olduğunu ve rap dinleyen bazı kesimin yalan yanlış anlaşılmasına son vermek için açılmıştır.

    -Hip hop dediğimiz bu kültür grafiti, breakdance,dj,rap dediğimiz bir kaç alt türü vardır. Burdaki amaç o yıllarda yaşamış olan reyizlerin içindeki sıkıntıları bu alt türü dediğimiz olaylar beraber kullanması yada dile gelmesidir.
    -ilk önce bu müzik zenci kültürüdür. Yani ırkçılık, faşizm gibi bilumum o yıllarda yaşanan sıkıntılara anlatır. Bunu az çok yabancı dinleyenler bilir. Uyuştucu satıcılığı, siyahi olduğu için dışlanma, karı kız ayağı ve çok para kazanma isteği vsss.
    -Eazy E,ice-T,ice cube,Dr.Dre, Snoop Dogg, Warren G,Nate Dogg,2pac,Big L,Big Pun,Wu Tang Clan, Biggie gibi insanlar bu listede başı çekmek zorundadır.Çünkü G-rap dediğimiz Gangsta Rap'in temelleri bunlar sayesinde atılmıştır.Gel gelelim gangsta rap yapan var mı diye sorarsanız yok o kadar net .
    -Türkiye ayağına gelecek olursak incir çekirdeğini bile doldurmayacak kavgalar ve salak salak muhabbetler yaşanmıştır. Mesela Ice Cube'un niye NWA adlı grubundan ayrıldığına bakabilirsiniz. Bizim burda ise yok anama sövdü yok sülaleme sövdü gibi abuk subuk şeyler. Yani bu olmamalı dostum.Bu müzik holiganlık istemez. Herkesi kucaklayabilir ve herkesin derdini az çok da olsa anlatabilir diye düşünüyorum.
    -TÜrkçe Rap de ise uzak durulması gereken bir tayfa var.O da arabesk ve şu gibik pesimist stili yapanlar. Dostum bu müzik bir başkaldırıdır ve protesttir.Sen bunun üzerine kendin ekgib olduğun yada olmasını istediğin şeyleri yazarsın. Atıyorum eşitlik gibi yada adalet gibi. Gidipde gibim sonik"beyaz gül aldım ama kırmızı istedi yo!" gibi salak salak sırf kafiye için yazılan rap maalesef rap denemez.
    -Biz de cover olmaz bizde olsa olsa sample olur.Ne demek sample?Bir ses'in istediği masaya yatırılıp istediğini şekilde kesip biçmedir.O da cover gibi 3 dk sürmez 30sn - 1 dk arası değişir.Ben hiç bir rapçinin cover yaptığını duymadım.Ama popçusunuz yada rock müzik yapıyorsunuz ,para kazanmak istiyorsunuz mutlaka bu işe cover la başlanması lazım derim ben.

    -Son olarak kız kardeşimin arkadaşı nişanlısı maalesef Doğu görevinde şehit düşmüş. Tuhaf oldum. Neyin derdindeyiz dedim kendi kendime o yüzden çok fazla kasmayın gönlünüz kafanız nasıl rahat ediyorsa, nasıl keyif alıyorsanız devam edin.

    Bunu showtime için yapmadım kısa bir oyunun içinde keyif almaya bakın *
    ···
   tümünü göster