/i/Bilim

"hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir. ilimin ve fennin dışında mürşit aramak gaflettir, dalalettir, cehalettir".
M.K ATATÜRK
  1. 1.
    +29 -6
    Evet beyler ne zamandır aklımı kurcalayan ve cevabını bulamadığım bir soru soracağım kendine güvenen quantumcu arkadaşlar cevaplarlarsa sevinirim.

    Şimdi beyler Big Bang'i incelerseniz patlamadan sonra ilk oluşan elementin Hidrojen elementi olduğunu görürsünüz. Halen de evrenin kütlesinin %75'ini Hidrojen elementi oluşturmaktadır.

    Fakat Teoriyi biraz daha incelediğimizde yani diğer elementlerin oluşumuna baktığımızda aslında hepsinin ham maddesinin hidrojen elementi olduğunu görürüz. Yani diğer elementler temelde hidrojen elementinin füzyon tepkimelerine girmesi sayesinde oluşmuştur.

    Bu olayı şu şekilde örneklendirmek istiyorum;

    Patlama oldu ve hidrojenlerimiz oluştu daha sonra Hidrojenler füzyon ile kaynaştı ve Helyumlar oluştu. Daha sonra Helyumlar ile Hidrojenler füzyon tepkimesiyle kaynaşarak Lityumları oluşturdu gibi gibi...

    Fakat sorun burada başlıyor beyler bildiğiniz üzere Hidrojen en basit yapıya sahip olan elementtir. Sadece bir Proton ve bir Elektrondan oluşur.

    E madem bu elementin çekirdeğinde sadece Proton var ve tüm elementler Hidrojenden oluştu nasıl oluyor da diğer tüm elementlerin çekirdeklerinde Nötron bulunuyor?

    NEREDEN GELDi LAN BU NÖTRONLAR???

    KAFAYI YiYECEM AMK BiRi CEVAPLASIN...
    ···
   tümünü göster