/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 1.
    +22 -3
    Genel cerrahide nöbetim vardı. Gece boyunca ameliyathane boş kalmadı. Mide perforasyonu,Apandektomi,kurşunlanma,bıçaklanma,tiroidektomi... falan filan derken Saat 18:00da girdiğim ameliyathaneden sabah saat 06:10 da çıkabildim.
    Son operasyonum cilt kanseri olup kalın barsağı 4 yerden perfore(delinmiş) olmuş bir hasta. Hasta bir haftadır perfore barsakla batın içine (affedersiniz) dışkı kaçırarak yaşamış. Ameliyathaneye geldiğinde batını açtığımızda gördüğümüz manzara karşısında şok olmuştuk. Her tarafına dışkı yayılmış iç organları pislik içinde yüzüyordu. Neyseki ekip tam kadro hazır bekliyordu bir ihtimal iyi bir operasyonla hastayı yaşatabilirdik. Başladık hastayı kesmeye. Böyle bir operasyon en az 4-5 saat sürer. Hasta ameliyat masasında batın açık elimizde bisturiler,koterler,makaslar ter döküyoruz.

    Ameliyatın ilerleyen saatlerinde operasyondan sorumlu prof doktor hemşireden uzun koter ucu istedi. Hemşire de gayet kinayeli bir şekilde elimizde uzun koter ucu yok dedi. Hoca nalan hanım(ameliyathane hemşiresinin adı nalan olsun) bize uzun koter lazım o olmazsa birşey yapamayız dedi. Hemşire yine aynı,kinayeli bir şekilde elimizde yok aşağıda malzeme odasında da yokmuş şimdi bulamam diye cevap verdi. Hoca daha fazla üstelemedi. Binbir zorlukla operasyonu bitirdik.

    Tabii ben buralarda yeniyim olaydan bihaber saf saf izliyorum olanları. Meğerse hoca,koskoca profesör ameliyat sırasında hemşirenin yaptığı bir hatadan dolayı kızmış.hemşireninde hastanın hayatını tehlikeye atan bu tripleri bundan dolayıymış. böyle olaylar da ameliyathanede sık sık yaşanıyormuş.
    Arkadaş kadınsın trip atacaksan ya bırak çalışma ya da tribini uygun yere uygun kişiye sakla. Ama geneline baktığımızda kadınlar tribi huy edinmiş. Hatta onlardan bir parça olmuş. Öyleyse çekin elinizi başkasının hayatını riske atmayın. Bırakın çalışmayı. insanlar hayatlarını sağlıklı yaşasın.

    [![image]( http://imgim.com/z56bv7.jpg )]( http://imgim.com/z56bv7 )
    ···
   tümünü göster