/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
  1. 1.
    +184 -24
    Malın biri lise biyoloji bilgisiyle başlık açmış osmanlı padişahları Türk değildir diye. Bende bunun aksini kanıtlayacağım. Öncelikle seviyenin çok yükselmemesi nağmına gen konusunu çok yüzeysel açacağım.

    1- Kültürel açıdan

    Çoğu osmanlı padişahı birkaç yabancı dil birden biliyordur. Ancak bu dilleri neredeyse konuşmazlardı bile. Hiyerarşik açıdan kendine gelen bi elçiyle onun dilinde konuşmak onu övmek demektir. Diplomatik ilişkilerde bu tip olaylara çok dikkat edilir. Ama bunun yanında günlük hayatta bile Türkçeden başka dil konuşan osmanlı padişahı yoktur. Çünkü soylarının Türkmen soyuna dayandığını, Türk devletinin hükümdarı olduklarıne ve en önemlisi Türk olduklarını çok iyi biliyorlardı.

    2- Töre olarak

    Türk töresinde nesil babadan gelirdi (bunu zaten hepimiz biliyoruz.) soyu osman gaziye, ertuğrul gaziye, süleyman şaha, kaya alp'e, kızıl buga'ya, baytemire, aykutluga ve en başta Kayı Han'a dayanan hükümdarlara Türk dememek nasıl bir zihniyettir? Zaten (bunu osmanlının ilk dönemleri için diyorum sonradan taku çıkıyor ama) hükümdarın bir tane hatunu vardır. Diğerlerinin Kanuni zamanına kadar resmi hiçbir değeri yoktu. Çünkü diğer kadınlar Türk soyundan gelmiyolardı.

    3- Türklerin genetiği

    Bu konuyu fazla uzatmak istemiyorum ama Andolu gen haritasındaki Haplogroup DNA’sında sıklıkla bulunan R1a, R1b ve J kromozomları orta asya soydaşlarımızla aynıdır. Tabiki tarih içinde farklı milletlerle kız alınıp verilmiş, buda gen haritasında değişikliklere sebep olmuştur ancak bu değişikliğe bakarak Türk değildir demek yanlış ve hatta yalandır.

    Bana katılmayan varsa uzun uzun tartışabiliriz.
    ···
   tümünü göster