/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 51.
    0
    -Kardeşim bu bir kültürdür.ilk önce saygı duy.Bu müzik 90 larda bu kadar yaygın değildi.Şimdi ki herkesin evinde bilgisayar bulundurmayı geç plak kaset gibi şeyler zor bulunuyordu.
    Şimdi ise bu işi önüne gelen yaptığı için bir kıymeti kalmıyor. Bazı ustalarda mecburen ya buna adapte ediyor yada kendi tarzını bozmadan devam ediyor. Ceza,yener çevik gibi elemanlar bozmadan devam etti.Ama şu pesimist dedikleri sagopa dedikleri eleman bile gitti salak salak klip çekti.Sen bu adamdan nasıl bir samimiyet bekleyebilirsin ki ?
    -Rap dünyası 2'ye ayrılır. Overground ve underground diye. Underground dediklerin kendi çapında takılan adamlar yeraltı dediğimiz kocaman bir yer. Overground da yerüstü oluyor. Senin o dedikleri liseli gençler direk underground piyasasına girmek istediği için salak salak diss sallıyorlar. Sonra ne mi oluyor?Bu salak öbür elemana diss attı bu eleman çok iyi falan filan.(no.1 ve elleran elvis bakabilirsin mesela)
    -Diss kültürü, freestyle kültürü, lirikal kültür, grafitti kültürü, turntable ve dj kültürü gibi bir sürü alt grubu var hiphop'un.13 yaşımdan beri bu müzikle iç içeyim. Yeni yeni büyümeye ve bir o kadar tak gibi olmaya başladı. Burdaki konsere 50 kişi zor gelirdi. Konser olmuyor artık. Bize sıra gelmiyor. Adam büyükşehire gidiyor daha fazla kişiye konser veriyor. Niye gelmiyorsun diye soruyoruz parayı, yeri,seyirciyi bahane ediyor. Kısacası insanların bu müziğe samimi olarak dinlediğini sanmıyorum.
    -Son olarak bizim yani bu müziği dinleyen kesim bellidir. Yani herkes popi olmak için dinliyor. Sokakta 15 yaşında çocuk gördüm no.1- bu benim hayatım (favori parçam şu sıralar) bunu dinliyor. Ulan adam sormazlar mı yaşın kaç ne yaşadın bilader diye? Hadi onu geçtim bu müzik korsan kalmaya itiliyor. Küfürlü bir albüm yaparsan bandrol vermez devlet.Ama herkes istediği gibi yaptığı için cd sini kendisi çıkarıp kendisi satıyor. Zaten çok da satılmıyor. Kimse 10 lira vermek istemiyor.Ben kendi adıma şöyle söyleyeyim arşiv yapıyorum 50 tane albümüm var gittim hepsini kendim aldım. Yani seviyorum bu müziği bilader beni anlatıyor. Gerçekleri anlatıyor * uzun oldu ama
    ···
   tümünü göster