/i/Müzik

Müzik, ancak hissedebiliyorsan gerçektir
  1. 1.
    +4
    Yıllardır EDM(electronic dance music) dinleyen biri olarak listeyi kendim hazırladım.

    Bu listeyi hazırlarken sahne performanslarından ziyade ürettiği parçaların kalitelerini baz aldım

    10)ZEDD

    Rus dj/producer yaklaşık 6 yıldır müzik sektörünün içinde.Çocukluğundan beri piyano çalabilen bu producer adeta progressive hause dehasıdır. Ayrıca Skrillex kadar olmasa da dubstep ile de uğraşmaktadır.

    https://youtu.be/IsuVMdnF8A0

    9)SKRILLEX

    Amerikalı dj/producer'ı tanımayınız yoktur.Önceleri rock müzikle uğraştıktan sonra kendini bir anda edm'nin içerisinde bulmuştur. Dubstep müzik türünü dünyada ki tartışmasız en iyi yapan dj'dir.

    https://youtu.be/eOofWzI3flA

    8)ARMIN VAN BUUREN

    Gençler pek tanımasa da 90'larda doğanlar için efsane bir dj dir.Edm anavatanı Hollanda'da doğan bu dj in setlerini saatlerce dinleyebilirsiniz. Fakat bu sıralar yeni parça çıkarmıyor.Bu yüzden kendisini 8 numaraya koydum. Bana göre gelmiş geçmiş en iyi dj.

    https://youtu.be/BR_DFMUzX4E

    7)MARTIN GARRIX

    96 doğumlu bu arkadaş kariyerine emin adımlarla ilerliyor.Bu yaşta bu kadar üst seviyede parçalar çıkarması kendisinin ne kadar yetenekli olduğunun bir göstergesi.2004 yılında gittiği Tiesto konserinden çok etkilenen Martin, biriktirdiği paralarla dj setup'u alıyor ve bu işe atılıyor. Spinnin records ve Tiesto'nun da iteklemesiyle dünya çapında bir producer oluyor.

    https://youtu.be/xuSxRuk_07Y

    6)HARDWELL

    Hollandalı dj geçen sene Dj Mag'te 1.sıradaydı.Çok başarılı bir dj olmasına rağmen hala bi çıkış parçası üretemedi. Yaptığı müziklerde sanki hep aynı melodiden yapılmış gibi. Kendini pek geliştirmiyor.

    https://youtu.be/lETmskoqh30

    5)DIMITRI VEGAS&LIKE MIKE

    Yunan asıllı Belçikalı kardeşler şuan dj mag te ilk sırada yer alıyor.2010 yılında ki "mammoth" ile büyük bir çıkış yapan bu 2 dj şu sıralar Ultra Music feativalini sallıyor. Türk asıllı Ummet Ozcan ile yaptıkları parça gayet başarılıydi.

    https://youtu.be/exJlapzPnlc

    4)TIESTO

    Armin ile birlikte edm tarihinin en efsane ismidir.50 yaşına gelen bu Hollandalı gençlere büyük örnek olmaktadır. Fakat eski tadı yok diyebiliriz. Trance müzikten hause'a geçtiğinden eski Tiesto yu mumla arıyouz.

    https://youtu.be/gujB7A5ycew

    3)CALVIN HARRIS

    Şu sıralar Taylor Swift ile birlikte olan bu bu dj Rihanna gibi birçok starla çalışmıştır.30 yaşına basan bu producer'in istisnasız çıkardığı her parça hit olmaktadır. Fakat dj performansı berbattır.

    https://youtu.be/EgqUJOudrcM

    2)DAVID GUEATTA

    Bence birşey yazmaya gerek yok. Zaten biliyorsunuz.

    https://youtu.be/PVzljDmoPVs

    1)AVICII

    Yukarıda ki saydığım djler arasında ki en yeteneklisi bu Isveçlidir. Adeta bir sanatçıdır. Piyano ve gitar üstadı bu adam bir dönem Madonna nın albümünde çalışmıştır. Geçmişte ki populer şarkıları remixlemesiyle ünlenen bu adam sonradan yarı pop yarı elektro, şimdi de tamamen popa geçmişir.Bu yüzden Tiesto gibi eski tadı verememektedir.Bu sene ki son konserinden sonra djlik kariyerini henüz 27 yaşında olmasına rağmen bırakacağını açıklamıştır.

    https://youtu.be/UtF6Jej8yb4

    Elektronik parça tavsiyesi isteyenler mesaj atabilir.
    ···
   tümünü göster