/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +17 -3
    Osmanlı devletinin parçalanmaya çalışıldığı taht ta Abdülhamid han ın bulunduğu dönemlerden bir gün bir ingiliz askeri gelir elinde bir çuval Abdülhamid han ın onune koyar ve der ki efendim ingiliz kralından size geldi. Abdülhamid çuvalı açar içine bakar bir çuval darı üstünde de bir not "Biz ingiliz ordusu bu Çuvaldakı Darı kadar çoğuz eğer Dediklerimizi yapmazsanız Osmanlı yı yıkıp geçeriz."
    Notu okuyan Abdülhamid hiç bozulmadan askerlerine emir verir gidin bir tavuk getirin tavuğu getirirler Abdulhamid tavuğu çuvala koyar vede çuvalın ağzını biraz açık bırakır(Bu sırada ingiliz Askeri dışarıda olanları bilmiyor) Ve bir not bırakır.
    Askere çuvalı verir ve bunu kralınıza zütürün der. Asker ama efendim bu çuval hareket ediyor desede Abdülhamit bir şey olmaz zütür der.
    Asker çuvalı ingiliz kralına zütürür zütürmesine ama yolda çuval hafiflemiş ve pısmıştır.
    Çuvalı açan ingiliz kralı dibinde kalan çok az bir darı vede bir tavuk görür Abdülhamid ın koyduğu tavuk tüm darıları yemiştir.
    Notu açıp okuyan Kral şok olur not da şu sözler yazmaktadır."Korkak bir tavuk bile ingiliz ordusunu darmadağın ederken 600 yıl dünyaya hükmeden Osmanlı imparatorluğunun sizi kaile almasını beklemeyiniz.
    ···
   tümünü göster