/i/Bilim

"hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir. ilimin ve fennin dışında mürşit aramak gaflettir, dalalettir, cehalettir".
M.K ATATÜRK
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +11
    zaman artık bildiğimiz gibi göreceli. yani bazı etkiler ile bunu yavaşlatmak mümkün. heyecan ve korkunun aynı anda yaşandığı durumlarda ise maksimum seviyede adrenalin salgılar vücut. bu ölüme yaklaştığımız anda maksimum seviyede adrenalin salgılandığını gösteriyor. artan adrenalin kanın şeker oranını artmasını sağlıyor, akciğerlerde daha fazla oksijen alınmasını ve ayrıca kaslara da gelen enerji miktarını arttırır, damar genişliğini arttırır bu sayede oksijen ve kan şekeri daha kısa zamanda daha fazla taşınabiliyor. zaten ölüm korkusuyla beyin müthiş bir hızla çalışıyor ve adrenalin ile de istediği enerjiye kavuşuyor. bu süreçte normal durumlara göre daha hızlı çalışan beyin daha kısa zamanda daha fazla şey düşünüp, daha fazla kaslara emir verebiliyor. doğal olarak bu durum sonunda zamanın yavaşladığını hissediyoruz.
    ···
    1. 1.
      0
      Peki pampa bu adranalini biz kendi ke ndimize normal bir durumda uretemeyiz öyle değil mi ? Eğer bu adranalini bir kimyasalla yaptıracak hem beynimiz süper derecede hızlı çalışacak hemde zaman yavasliyacak. Bu durumda
      ···
      1. 1.
        +2
        boşuna ekstrem sporlara hayvan gibi para dökülmüyorlar. vücuda adrenalin salgılatmak kolay değil ama hastanelerde adrenalin iğneleri var. yalnız adrenalinin uzun süre kalması da vücuda zararlı. çünkü normal olmayan bir şekilde çalışıyor organlar. ekstra efor gerekiyor, yorulup yıpranıyorlar uzun süre adrenaline maruz kalırlarsa.
        ···
   tümünü göster