/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
  1. 1.
    +33 -13
    EDiT : HiKAYELER BANA AiTTiR OKUMAYIN ŞUKU DA VERMEYiN ÇUKULAYIN
    TEK TEK DÜNYADA NERESi VAR DOLAŞTIM iŞiM GÜCÜM YOK BU HiKAYELERi DERLEDiM . FACE DEN FALAN ALMADIM ÇÜNKÜ iNCi DE BÜTÜN HiKAYELER ORJiNAL SiZ KENDiNiZ ARAŞTIRIP BULUYOSUNUZ YA BEN DE ÖYLE YAPTIM ŞiMDi ÇUKULAYIN SONRA DA gibTiRiN GiDiN.

    gibtiri taktan bir canavar hikayesi
    iskoçya'nın Highlands bölgesinde yer alan bir vadi set gölü olan Loch Ness gölünde yaşadığı ileri sürülen efsane deniz canlısı. ilk kez 6'ıncı yüzyılda görüldüğü rapor edilmiş olsa da, "Loch Ness Canavarı" dünyanın gündemine 1934 yılında Londralı bir jinekolog olan Dr.Robert Kenneth Wilson'ın çektiği fotoğraflarla girmiş ve bundan sonra da popülerliği her geçen gün artmıştır. Bilim çevreleri bir modern çağ efsanesi olduğunu ileri sürdükleri bu canlının varlığını kabul etmemektedir. Buna rağmen meraklı birçok araştırmacı aralarında sismik çalışmalar, derin su altı dalışlarının da olduğu birçok olanağı kullanarak halâ bu canlının varlığını ispatlamaya çalışmaktadırlar.

    Pgibopat birinin hikayesi
    1918-1919 yılında sekiz cinayet işlemiştir. Ardından cinayetler kesilmiş ve katil de asla bulunamamıştır. Epey bir kişi tutuklanıp sorguya çekilse de, baltacı katil asla yakalanamamıştır. New Orleans menşeeli bu katil, gazeteye 13 mart 1919'da bir mektup yazmış, gece sokağa çıkacağını ve jazz müzik çalmayan her eve girip, cinayet işleyebileceğini söylemiştir. Bunun üstüne şehirde o gece boyunca jazz konserleri düzenlenmiş, amatör gruplar da evlerde sahne almıştır. Hiçbir imkanı olmayanlar da plaktan jazz müzik çalmıştır. Katilin caz müzisyeni olduğu da iddia edilse de, bunu kanıtlayan bir delil bulunmamıştır.

    Karının birinin hikayesi
    Mary Celeste (ya da Sir Arthur Conan Doyle'un kurgusal bir karakter olarak verdiği isim olan Marie Celeste) 4 Aralık 1872 tarihinde Atlantik Okyanusu'nda terk edilmiş olarak bulunduğundan beri gizemini koruyan bir ticari gemidir. Gemi bulunduğunda bir filikası kayıptı ve iyi bir durumdaydı, rüzgarın da etkisiyleCebelitarık boğazı'na doğru ilerliyordu. Bulunduğu zaman yaklaşık bir ay önce yola çıkmıştı ve halihazırda güvertesinde altı aylık su ve erzak mevcut idi. Kargosuna dokunulmamıştı ve yolcu ve tayfaların da şahsi eşyaları yerlerinde duruyordu. Gemi mürettabatı ise bir daha hiç bulunamadı ve kendilerinden hiç haber alınamadı. Bu terkedilmiş ve başıboş gemi denizcilik tarihinin en gizemli hikayelerinden biri olarak hala çözümlenememiş sebepsel teoriler içermektedir.

    izi asla bulunamayan uçak korsanı D. B. Cooper

    Amerikanın çözülmemiş tek yerel uçak kaçırma olayının kahramanı. Asıl adı, en azından uçak biletindeki adı, Dan Cooper'dır. Kendisine bir basın toplantısında yanlışlıkla D B Cooper denmiş, ve devamında bu isim kullanılmıştır. 24 kasım 1971 'de Portland- Seattle seferini yapan Pacific Northwest Havayolları uçağına binen Cooper, uçuş görevlisine üzerinde bomba olduğunu, 200.000 $ nakit ve 4 paraşüt istediğini belirten bir not verir. Uçak seattle a indiğinde istekler karşılanır ve tüm yolcular iner. Mekgibaya gitmek üzere tekrar havalandıklarında uçakta sadece mürettebat ve Cooper vardır. Columbia nehri üzerindeyken Cooper paralarla beraber paraşütle atlar. Para, tümünün seri numaraları kaydedilmiş 20$lık banknotlar halinde teslim edilmiştir ve ağırlığı yaklaşık 10 kg'dır. O andan sonra olayla ilgili ulaşılabilen tek ipucu, bir çocuğun nehir kıyısında bulduğu, fidye olarak verilen paraya ait hiç bi gib bulunmadı.

    Cengizhan Reyizin bilinmeyen mezarı

    Moğol geleneği uyarınca mezarı gizli tutulsa da, cesedinin Onon ve Kerulen kaynakları yakınında, Burhan-Haldun dağları arasında bir yere gömüldüğüne inanılmaktadır. Ondan sonra gelenler de buraya gömüldü ve heykelleri dikildi. Mezarının gizli tutulması için birçok at mezarın üstüne gezdirilerek mezarın belırgınliği giderilmiştir.

    Babushka Karısı

    1963'de ABD Başkanı John F. Kennedy suikasti sırasında orada bulunan ve çevredeki insanların aksine sakin tavırlarıyla dikkat çeken kadın. Kimilerine göre elinde kamera benzeri bir cihaz tuttuğu iddia edilir. Rusçada "Büyükanne, yaşlı kadın" anldıbına gelen Babuşka Lady, lakabını asıl olarak taktığı eşarptan almıştır. Kadının izi hiçbir zaman sürülemedi.

    Tunguska Olayı

    Tunguska olayı, 30 Haziran 1908 günü sabah saat yaklaşık 7:45 sularında Sibirya'nın orta kesimlerindeki Podkamennaya Tunguska Irmağı yakınlarında oluşan büyük gök patlamasının adıdır. Patlama 10-15 bin tonluk bir dinamit kütlesinin patlamasına eşdeğerdi. Kesin olmayan verilere göre patlamanın nedeninin, bir kuyruklu yıldız parçasının ya dameteorun yere çarpması olduğu sanılmaktadır. Cismin atmosfere yaklaşık 100.000 km/sa hızla girdiği ve ağırlığının 100.000 ile 1.000.000 ton arasında olduğu varsayılmaktadır. Bunun yanında olayın dönemin bilim adamı Nikola Tesla’nın bir deneyi olduğuna dair inanışlar da vardır.
    ···
   tümünü göster