/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +1 -3
    kafan karışsın zaten. eğer sen insan haklarına saygılı, inanç özgürlüğüne saygılı, kanun ve düzene uyan bir adamsan islam zaten sana ters. islam sana zina yapanları taşlayarak öldürmeni, sopayla dövmeni, hırsızın elini ayağını kesmeni, kafirleri öldürmeni, karını dövmeni emrediyor. allah sana 4 kadınla evlenip bunların haricinde istediğin kadar cariye sahibi olma hakkı veriyor, köle almana yasak koymak bi yana dursun, onlara iyi davranmanı emrediyor. evlatlığının karısıyla evlenmeyi helal kılıyor, hem de bununla ilgili ayet göndererek. iki kadının şahitliğini bir erkeğe eşit kılıyor, miras paylaşımında bile bir erkeğin hakkının ancak yarısını kadına veriyor.

    bunlar gerçektir dostum, ikileme düşmek istemiyorsan anlamaya çalışarak aç bir oku inandığın kitabı. bu ayetlere zorla inanmaya, bağlanmaya çalışarak, tefsir, felsefe arayarak, içinde bir köşede mantık bulmaya kendini zorlayarak hiç bir şey kazanamazsın.

    haa gerçekten inanıyorsan ona bir şey diyemem. ama senin allahın sana hayatını bunlarla yaşamanı ve içinde bulunduğun toplumda da böyle olmasını istiyor.
    o yüzden eğer allahının sözünden çıkmayı istemiyorsan dinini ve hayatını en iyi yaşabileceğin yere, arabistana gitmek zorundasın. (ben demiyorum allah diyor) (çünkü gerçek islam orada yaşanıyor, türkiye'nin islamla uzaktan yakından alakası yok)
    ···
    1. 1.
      0
       
      Nisa (4) / 34
      Erkekler, kadınlar üzerinde hâkim dururlar, çünkü bir kere Allah birini diğerinden üstün yaratmış ve bir de erkekler mallarından harcamaktadırlar. Bunun için iyi kadınlar, itaatkârdırlar. Allah'ın korumasını emrettiği şeyleri, kocalarının yokluğunda da korurlar. Serkeşlik etmelerinden endişe ettiğiniz kadınlara gelince; önce kendilerine nasihat edin, sonra yataklarında yalnız bırakın, yine dinlemezlerse DÖVÜN.

      Maide (5) / 38
      Yaptıklarına bir karşılık ve Allah'tan caydırıcı bir müeyyide olmak üzere hırsız erkek ile hırsız kadının ELLERiNi KESiN. Allah mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.
       
      Nisa (4) / 3
      Eğer, (velisi olduğunuz) yetim kızlar (ile evlenip onlar) hakkında adaletsizlik etmekten korkarsanız, (onları değil), size helâl olan (başka) kadınlardan iKiŞER, ÜÇER, DÖRDER OLMAK ÜZERE NiKAHLAYIN. Eğer (o kadınlar arasında da) adaletli davranmayacağınızdan korkarsanız o taktirde bir tane alın veya SAHiP OLDUĞUNUZ (CARiYELER) iLE YETiNiN. Bu, adaletten ayrılmamanız için daha uygundur.
       
      Talak (65) / 4
      Kadınlarınızdan âdetten kesilmiş olanlarla, HENÜZ ÂDET GÖRMEYENLER hususunda tereddüt ederseniz, onların bekleme süresi üç aydır. Hamile olanların bekleme süresi ise, doğum yapmalarıyla sona erer. Kim Allah'a karşı gelmekten sakınırsa, Allah ona işinde bir kolaylık verir.
       
      Ahzab (33) / 50
      Ey Peygamber! Biz sana mehirlerini verdiğin eşlerini, Allah'ın sana ganimet olarak verdiklerinden elinin altında bulunan kadınları; seninle beraber hicret eden, amcanın kızlarını, halalarının kızlarını, dayının kızlarını ve teyzelerinin kızlarını sana HELAL KILDIK. Ayrıca, diğer mü'minlere değil de, sana has olmak üzere, mehirsiz olarak kendini Peygamber'e bağışlayan, Peygamber'in de kendisini nikahlamak istediği herhangi bir mü'min kadını da (sana helal kıldık.) Mü'minlere eşleri ve SAHiP OLDUKLARI CARiYELERi hakkında farz kıldığımız şeyleri elbette bilmekteyiz. Bütün bunlar, sana herhangi bir zorluk olmaması içindir.
       
      Ahzab (33) / 37-38
      Zeyd (muhafazid'in evlatlığı) o kadından ilişiğini kesince onu sana nikâhladık ki, evlatlıkları eşleriyle ilişkilerini kestiklerinde, müminler için o kadınlarla evlenmede bir güçlük olmasın. Zaten Allah'ın emri yerine getirilmiştir. Allah'ın kendisine farz kıldığı şeyde peygambere hiçbir vebal yoktur. Daha önce gelip geçmişlerde de Allah'ın yolu-yöntemi buydu.

      Nisa (4) / 11
      Allah size, çocuklarınız (ın alacağı miras) hakkında, erkeğe iKi DiŞiNiN (kız, kadın) PAYI kadarını emreder. (Çocuklar sadece) ikiden fazla kız iseler, (ölenin geriye) bıraktığının üçte ikisi onlarındır. Eğer kız bir ise (mirasın) yarısı onundur. Ölenin çocuğu varsa, geriye bıraktığı maldan, ana babasından her birinin altıda bir hissesi vardır. Eğer çocuğu yok da (yalnız) ana babası ona varis oluyorsa, anasına üçte bir düşer. Eğer kardeşleri varsa anasının hissesi altıda birdir.
       
      bu ayetlerin hepsi gerçek dostum, merak ediyorsan aç oku. unutma, ateist olmadan önce ben de senin gibi müslümandım. ateist olmamdaki en büyük etken de, açıp kuran okumam ve bunun gibi saçma, yanlış, sonsuz olgunluk ve hüküm sahibi bir tanrının kelamı olamayacak kadar sığ kafadaki ayetleri görmem oldu.

      bu ayetleri açıp bi oku, bak bakalım kimin islam hakkında bir tak bildiği yokmuş.
      Tümünü Göster
      ···
   tümünü göster