/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +96 -43
    ÃœST EDiT: Vol2 için tıklayınız http://www.incisozluk.com...±nlığa-kavuÅŸuyor-vol2/

    Bütün inci sözlüğe selam olsun ;

    Aklınıza takılan islamiyet ile ilgili bütün sorunlar bu başlık altında Aydınlığa kavuşacak...

    1) islam dininin kaynağı nedir ?
    https://tr.wikipedia.org/wiki/Kur%27ancılık

    Cevap : Kuran (tek kaynaktır). Peki niye hadislere ihtiyaç duyuyoruz. Buna bir açıklık getirelim. Hadisler muhafazid peygamberin ölümünden 150-200 yıl kadar sonra yazılmış ve tamamen o dönemin yaşıyanları tarafından nakledilmiş olan sözlere denir. Bu sözlerin muhafazid peygamber tarafından yapıldığı ve tüm müslümanların bunları yapması gerektiğini savunmuş ve iddia etmişlerdir. Sizlere kurandan ayetler vereceğim merak etmeyin. Ancak bu ayetlere karşın yine bir hadis bulma çabası içerisine girerseniz o sizin bileceğiniz iş , görüyorsunuz islam ülkelerinin rezalet durumunu , bunlar hep kuranın terk edilmesinden doğan sonuçlar.
    (AYETLER)
    Biz bu kitabı sana, her şeyin ayrıntılı açıklayıcısı, bir doğruya iletici, bir rahmet, Müslümanlara bir müjde olarak indirdik.
    16–Nahl Suresi 89

    Hüküm yalnız Allah’ındır. O kendisinden başkasına kulluk etmemenizi emretmiştir. Dosdoğru olan din işte budur. Ama insanların çoğu bilmiyorlar.
    12– Yusuf Suresi 40

    [26]– Kendi hükmünde hiç kimseyi ortak kılmaz.
    [27]– Rabbinin kitabından sana vahyedileni oku. O’nun kelimelerini değiştirecek hiçbir kudret yoktur.
    18-Kehf Suresi 26,27

    Allah’a çağıran, yararlı işler yapan ve ben Müslümanlardanım diyen kimseden daha güzel söz söyleyen kim vardır?
    41–Fussilet Suresi 33

    Rabbinin sözü hem doğruluk, hem adalet bakımından tamamlanmıştır. O’nun sözlerini değiştirecek hiçbir kuvvet yoktur.
    6–Enam Suresi 115
    ---

    2) Hadisler ne kadar güvenilir?
    Cevap : Elbette hadisler arasında güzel sözler var. Örneğin çevrenize karşı saygılı ve dürüst olmanız konusunda sizleri uyarıyor . Hadisler zaten bu şekilde popüler oldu islam dünyasında, önce güzel sözler sundu sonrası zaten hüsran. Kadınların toplumdaki konumu ve giyimi ve erkeklerin sakalı zaten hadislerin 1 numaralı konusu. Ama kısaca söylemek gerekirse hayatınızı hadislere göre yaşarsanız maymundan daha beter olursunuz. Dakika başı tuvalete sol ayak antermanlarından tutun , sol el kuralına kadar kendinize eziyet edersiniz. O değil sol elle yemek yemenin şeytan işi olduğunu söyleyen hadisçiler solak insanları unutmuş sanırım bu konuda. Adam solak bi düşensenize nasıl sağ elle yemek yiyecek ? En basiti burada zaten mantıksız kurallar hadisleri ifşa ediyor fazla uzatmadan...
    http://www.kurandakidin.c...nemli-hadis-uyduruculari/

    ---

    3) Sakal bırakmak sünnet mi ? Cübbe , Sarık giymek müslümanlıkta farz mı ?

    Cevap : Güzel soru değil mi? gelin biraz mantıklı düşünelim.Sakal bırakmanın neresi müslümanlık? Hazır cevap olarak peygamberimiz bırakıyordu denir ancak sorarım sizler peygamberi mi gördünüz? Kuran'da özgürlükten bahsediyor insanların zekasının veya yaptığı işleri sakalına bakılarak mı karar verileceği sanıyorsunuz? ne alaka beyler ? bunlar boş işler ... Neyse fazla uzatmadan aşağıda yer alan videoyu izleyin size çok faydası olacağını düşünüyorum.
    https://www.youtube.com/watch?v=ZcaFgmCu5ec

    SON OLARAK iSLAMIN BiRiCiK KAYNAÄžINDAN MESAJ VAR :
    >EKgibSiZ KiTAP

    Kitap’ta hiçbir şeyi ekgib bırakmadık.
    6–Enam Suresi 38

    [154]– Size ne oluyor, nasıl hüküm veriyorsunuz?
    [155]– Hiç mi öğüt almıyorsunuz?
    [156]– Yoksa sizin apaçık olan bir deliliniz mi var?
    [157]– Şayet doğru söylüyorsanız kitabınızı getirin.
    37–Saffat Suresi 154-157

    http://www.kurandakidin.com/dinin-kaynagi-nedir/

    > Hayatınız boyunca tutsak kalmak istiyorsanız kuran dışındaki her kaynağa müritlik edin ancak sizlerde sapanlardan olacaksınız.

    > Doğru yolu mu arıyorsun? ama bulamıyor musun ? kendine yüzlerce ciltlik kitaplar alıp Allah'a kulluk mu etmek istiyorsun? O zaman bütün kitapları at ve kendine bir format at. Herşeyi red et ve gerçeklere kucak aç ! Yapmak gereken aklını kullanman ve sorgulaman... Hoş geldin aramıza sende Allah'ın yoluna girmiş bulunuyorsun ...

    YAZILARIMIN DEVAMI GELECEKTiR . . .

    http://www.incisozluk.com...e-ne-kadar-deÄŸiÅŸebilir/
    ···
   tümünü göster