/i/Soru Cevap

Bilmemek değil başlık açmamak ayıptır.
  1. 1.
    +2
    Beyler açıklayım size..

    Allah'ın olduğu yerde zaman kavramı yoktur yani bir zaman cetveli düşünün sen ortasındasın senin gerinde geçmiş var ilerinde ise gelecek sen olduğun yeri görebilirsin ve geçmişi hatırlarsın. Allah ise 3 zamanı birden olduğu yerden görebilir. Kaldı ki bunlar olmasa bile seni mesela attı cehenneme sen itiraz etmezmisin ben işlemedim sen bana hak vermedin ki geleceği gördüm diye cehenneme attın nerde adalet diye isyan ederdin.

    Diğer konuya gelecek olursak koskoca evreni en ince ayrıntısına kadar düşünüp yaratan Allah sen sırf hristiyansın ve müslüman olmadın diye seni gelip cehenneme atmaz. Senin suya ihtiyacın var ve yaşadığın yerde su var. Vitaminlere yemeğe ihtiyacın var ve senin yaşadığın yerde bu var. Yoktan var edebilen bir tanrı yani akla gelmeyen hayal edilemeyen şeyi yaratan tanrı bu yüzden seni cehennemde yakmaz. Müslümansan müslümansın hristiyansan hristiyan museviysen musevi herkes için kendi dini doğru o kadar şeyi yaratan Allah bunuda göz önünde bulundurur..
    ···
    1. 1.
      0
      Dostum öncelikle çok teşekkürler üşenmeyip yazmışsın bu kadar.

      Benim şuanda düşünmem buraya bu yazıları yazmam bile her şey Allah olmasına izin verdiği için oluyor yani şöyle söyleyim

      Hani oyuncaklar olur ya arkasındaki mandalı çevirirsin bırakırsın ondan sonra ne yapmak için tasarladiysan onu yapar. Yürümesi için tasarladiysan yürür koşması için tasarladiysan koşar.

      Allah(c.c.) bir insanı yaratırken hem geçmişi hem geleceği hemde o anı görebilir yani yaratırken onun gelecekte cennete veya cehenneme gideceğini de bilir peki neden gelecekte cehenneme gideceğini bildiği bir insanı öyle yaratıyor
      ···
    2. 2.
      0
      Dostum Allah seni tek bir olaya endeksli tasarlamıyor sana irade veriyor iyi yada kötü şeyler yapmak senin elinde olay bu kadar komplike değil. iraden var iyi şeyler yaparsan cennete kötü şeyler yaparsan cehenneme gidersin. Zaten dostum şöyle bir olay var dünyada sen bir kadınla evlenip çocuk yapıyorsun, eğer dediğin gibi olsa bunların hiçbiri olmazdı. Dünyevi zevkler filan hiçbirşey olmazdı dolayısıyla sınavda olmazdı. Sınav sadece iyi yada kötü şey yapmak değil dünyanın tamamı sınav ve bu dünyayı yaşamadan sınav verilmez.
      ···
   tümünü göster