/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 276.
    0
    "Orta öğretim, lise veya üniversitede okumanız yasak.
     ilim Çinde de olsa gidin alın diyen bir öğretisi olan, Oku diyerek başlayan bir kitabı olan bir din islam.

    "Yüzünüzü göstermeniz yasak..
     Kadının el yüz ve ayakların ayak topuklarına kadar göstermesinde bir sıkıntı yoktur.

    "Kocanızdan boşanmanız yasak.
     Erkek karısı ile 6 ay cinsel münasebette bulunmazsa kadın isterse boşana bilir.

    "Sevdiğiniz kişiyle evlenmeniz yasak.
    "Boşandıktan sonra çocuklarınızı görmeniz yasak.
     Görücü usulü ile evlenilir fakat bu evlilik iki tarafın rızası olmadan olmaz. Çocuklarını çok rahat görür kim demiş göremez diye. (başlık parasıymış, kızı ben verdim kızın ne düşündüğü umurum da olmaz gibi tutum yoktur islam da ) ( hem pampa kim sevdiğiyle evlendiki? Ve ya severek evlenenler şimdi mutlu mu?)

    "Sosyal toplantılarda konuşmanız yasak.
     Ticaret diyeyim sen anla.

    "Kocasının ikinci bir kadınla evlenmesine itiraz etmesi yasak.
     ikinci hanım almada karıdan rıza alınmalıdır. (şu ortamda ikinci bir hanım almak akıl karı olmaz sen önce 1 tanesine bak)

    " Kadın ve kızların aile kısmı olmayan kafe ve lokantalarda oturmasına izin verilmemektedir. Hatta oturmak şöyle dursun kadın kasası ayrı olmayan fast foodçulardan paket siparişi bile yapamamaktadırlar.
     Ortalık abazan kaynarken bırak da oturmasınlar adamın yanındaki kız arkadaşına laf atan tipler var önce bu köpeklerin zincirini iyi bağlamak lazım. Kadın veya erkek karşı cinsle konuşmasın sadece konuşması gereken konu üzerine yapmalıdır ve cıvıklığa yer vermemelidir. Kadın gider erkek fast food çudan alacağını alır yer içer.

    " oy kullanmanız yasak
     Bu konuda bir bilgim yok.

    " Ülkenin önde gelen müftülerinden biri verdiği fetvada iki gözün tahrik edici olduğunu öne sürerek tek gözünü açıkta bırakan özel peçeler giyilmesini istemişti.
     Bu müftünün görevden alınması gerek kadının el yüz ve ayakları topuklarına kadar açık olabilir.

    " Boşanma ya da dul kalma durumunda, bir kadın erkek çocuğunun velayetini en fazla yedi yaşına kadar, kız çocuğunun velayetini de dokuz yaşına kadar elinde tutabiliyor.
     Doğru olabilir tam bilmiyorum. Çocukların rızkını erkek karşılamak zorundadır ve kadın yeni bir evlilik yapmasını kolaylaştırmak için yapılan bir uygulamadır.

    " Kadınların yargıç olmasına izin yok. Yüksek devlet görevlerine de atanamıyorlar.
     Bir bilgim yok.

    " tecavüze bile uğrayan kadın suçlu görülür
     Bunu nerden duydun acaba bu kadar olmaz ki. olum tecavüz edeni öldürüyorsun direk hapislerde beslemiyorsun.

    Yargıtay Yüksek Mahkemesi, 19 yaşındaki bir kadını, 2006 yılında 7 adam tarafından saldırıya ve tecavüze uğradığında, bu kadını bir adamla birlikte olmak suçundan 200 kırbaç ceza vermiş ve ayrıca 6 ay hapse mahkum etmiştir.
     Nerenin Yargıtay’ıymış bu. Bu ülke şeraitle değil cahiliye dönemi kuralları ile yönetiliyor (birde davanın tam metnini okumak lazım pek okuyan bir millet değiliz kulaktan dolma bilgiye önem veririz.)

    şeriat gelirse parklarda erkeklerin kucağında gezen türbanlı bacım.. o zaman seni toprağa yarıya kadar gömer ve taşlayarak öldürürler.
     Kadınları veya kız çocukları toprağa gömmek cahiliye dönemi uygulamasıdır. islam da cennet kadınların ayaklarının altındadır.

    Özetlemek gerekirse kadınlar yani annelerimiz kardeşlerimiz hepsi sokaktaki hayvandan bile daha az değer verilir.. gerçi şeriatın gelmesi imkansız Türk toplumu Arap adetlerini kültürlerini yaşayamazlar.. Müslüman olabiliriz ama Arap adetlerini istemiyoruz
     Özetlemek gerekirse insanlar cahiliye dönemi uygulamalarını şeriat sanıp asıl ŞERiAT olan Kuran ahlakından kaçıyorlar. Türkler şeriati yaşayabilecek en iyi toplumdur çünkü islam’dan önce tek tanrının var olduğunu akıl edebilen yegane toplumdur.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster