/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +105 -33
    aslında bu konu çok su zütürür ama bilirim okumazsınız, bu yüzden net ve kısa bilgiler veriyorum.

    Tez: laiklik gavur icadıdır, bize gelmez.
    El cevap: laiklik ve sekülerizm fikri ilk olarak müslüman endülüs emevi düşünürü, hatta alimlerin şahı ibni Rüşt (latince Averroes) tarafından teorize edilmiştir. Hatta kendisine sekülerizmin babası demek yalan olmaz, Batı'da da böyle bilinir.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Averroes

    Ayrıca internet de gavur icadı, bigiblete "şeytan icadı" diyen yobazlardan bir farkınız olsun.

    Tez: laiklik bize ne kattı.
    El cevap: En basitinden, Türkiye halkı çoğunlukla müslüman olan ülkeler içinde en fazla bilimsel yayın üreten ülkedir. Bir ara toplamından fazlaydı. Bilimsel düşünüşten son yıllarda uzaklaşmamıza rağmen hala bu böyledir. Türkiye kadın haklarında Avrupa'daki pek çok ülkeden önce davranmış, son yıllardaki çomarlıklar olmasa, standart bir Avrupalı'ya rahatça ayar verebilecek kadar özgürlükçü bir ülke olarak doğmuştur.

    Düşün isviçre'de çocuk köleliği varken, kadınlara seçme seçilme hakkı yokken bizde bunlar çoktan aşılmıştı. Nerden nereye tabi...

    Yayın sayısı kaynak https://www.reddit.com/r/..._the_number_of_scientific

    Ayrıca sadece Türkiye'nin bir AZiZ SANCAR'ı var diğer müslüman ülkerin yok. Toplamda 3 tane kendisini müslüman olarak tanımlayan nobel ödüllü bilim adamı var. Bir tanesi bizden ki kendisi Kemalist eğitim sistemini öve öve bitiremedi hatırlarsak. Diğeri Pakistanlı ve Pakistan tarafından dinsiz görülen bir mezhepe mensup ??? Yani sizin anlayacağınız dilden söylersek, Pakistanın Alevisi (Alevi arkadaşlar alınmasın). Pakistan'da ölüm tehditi aldığı için ülkesini terk etti. Adı Abdüs Selam. Sonuncusu ise Mısırlı, Mısır'da eğitim görmemiş bile :S

    Tez: laiklik olmasa uçuyorduk.
    El cevap: tüm müslüman ülkelerin toplam GDP'si ki bunun içinde zengin Araplar da var, bir Japonya etmiyor. Yani neredeyse 1 Japon 15 tane müslüman ediyor. En yüksek GDP'ye sahip müslüman ülke yine Türkiye. Yani az önce bahsetttiğim bilimsel yayın aslında bize yüksek GDP olarak geri dönüyor. Sıralamada normalde 17-15 civarında iken, şu an 19'dayız ki bu AKP zamanında aslında gerilemiştir.

    Sonuç olarak siyasal islam hangi ülkeyi uçurmuş ki Türkiye'yi uçuracak ? Dünyada siyasal islam ile abad olan kim vardır ? Az önce bahsettiğim nobel ödüllü Pakistanlı bilim adamı örneğini de yazın bir kenara. Müslüman ülkeler üretim kültüründen uzak, bu da GDPlere yansıyor.

    Tez: Olur mu ya islam düşünürleri, ibni Sina, Farabi vardı bir zamanlar...
    El cevap: Evet bir zamanlar vardı ama hangi koşullarda varlardı. imam Gazzali ki kendisi en büyük islam alimlerinden biridir, bizzat ibni Sina ve Farabi gibi batı tarafından da takdirleri toplamış bilim adamlarını bile tekfir etmiştir, yani düşüncelerini sapkın ve dine aykırı bulmuştur. Aslında haksız sayılmaz, pek çok kaynağa göre örneğin ibni Sina agnostik bir düşünce yapısına sahiptir.

    Kaldı ki Gazzali ve ibni Temiyye gidi adamlar genelde islamın karanlık çağını başlatan insanlar olarak görünür. Bunun sebebi de bilim insanlarına salça olmaları, onları "dinsizlikle" suçlamaları. Yani herkesin herkesi dinsizlikle suçladığı yerde bilim olur muymuş, olmaz?

    isteyen Gazzali hakkında Neil deGrasse Tyson'un görüşlerini dinleyebilir.
    https://youtu.be/Fl1nJC3lvFs

    Tez: Ama gerçek islam bu değil ki ?
    El cevap: iyi de hangisi gerçek islam. Anayasasında islam olan Pakistan'ı yeterince dindar bulmayan el kaide bomba patlatabiliyor. Işid'e sorsan Tayyip, Tayyip'e sorsan CHPliler, CHPlilere sorsan dinciler. Yobazlara sorsan Suudlar, Suudlara sorsan vehabi olmayanlar, Vehabilere sorsan Selefi olmayanlar, Selefilere sorsan Şiiler, Şiilere sorsan El nusra, El nusra'ya sorsan Işid, Işid'e sorsan Tayyip gerçek islam değil :S

    incicilere sorsan gerçek islam hiç biri değil zaten. Nerde olduğu da belli değil.

    Anayasaya hangisini koyacaksınız peki ??? Yaşar Nuri de sünni, Cübbeli Ahmet hoca da, Fethullah Gülen de, Tayyip de ? Hangi sünniliği tercih edersiniz...

    Peki bunu engelleyecek, bu laf kalabalığını bitirecek tek ne var ? Sekülerizm yani Laiklik

    Son olarak Osmanlı'da Ali Kuşçu'nun rasathanesini kapatma bahanesi neydi, "Meleklerin bacaklarını dikizliyorlar", Laik düşünce yapısı buna izin verir miydi, HAYIR, elinizi vicdanınıza koyun...

    Ali Kuşçu meselesi ile ilgili kaynak Soner Yalçın

    http://www.hurriyet.com.t...sahi-da-korkuttu-15869323

    EDiT: ayrıca bazı süper zeka arkadaşlar abd ve avrupa'da da anayasa'da din olduğunu iddia ediyorlar.

    benim anladığım kadarıyla arkadaşların iddiası toplu olarak hristiyan olursak bilimde daha başarılı oluruz. açıktır ki müslüman ülkelerden çok daha bilimde ileri hristiyan ülkeler, çok daha medeni, çok daha ileri, yalan mı ??

    ABD'de anayasada din var sanan arkadaşlar, the first amendment'i duymamışlar, yani abd anayasasının iLK MADDESi.

    EDiT2: bazı arkadaşlar "şeriat olsun da anamız bacımız tecavüze uğramasın" olarak olaya bakıyorlar. bu kadar sığ düşünce pes.

    öncelikle suudi arabistan'da bile parayı bastıran adamların ne tür şoko partiler yaptığını, uyuşturucu ve alkolün dibine nasıl vurduğunu oralı samimi bir arkadaşınıza sorun. ayrıca sorarım size bizim pek muhterem Suriyeli mültecilerimiz neden tecavüzcüleri göya şişe takan Suudi Arabistan yerine Avrupa yollarında köpek oluyur ?? Ölümü göze alıyor ? Neden kimse Arabistan'a gitmiyor, neden Arabistan mülteci almıyor ??
    ···
   tümünü göster