/i/Kadınlar

Kadınlar daima haklı.
  1. 1.
    +9 -1
    ilk olarak feminizm'in anldıbına bakalım;
    TDK: Toplumda kadının haklarını çoğaltma, erkeğinkiler düzeyine çıkarma, eşitlik sağlama amacını güden düşünce akımı, kadın hareketi.
    BiLGiHANEM: Feminizm akımı toplum içerisinde yaşanan kadın erkek eşitsizliğinden doğmuştur. Amaç kadınların da toplumda yeri ve söz sahibi olduğunu göstererek, gerçek bir eşitliğin varlığını ispatlamaktır.

    Bu kadarı yeterli. Evet cinsiyet eşitliğini savunan insanlar, feminizmi savunan insanlar sürekli kadın haklarından ve kadınlara yapılan haksızlıklardan bahsetmektedirler ama neredeyse hiç olacak derecede erkeklere yapılan haksızslıklardan bahsedilmemektedir. Bunun neresi eşitlik? Sadece kadınlara mı yapılıyor haksızlıklar?

    Şimdi erkeklere yapılan haksızlıklardan bahsedelim. ilk olarak en basit örneklerden bahsedelim. Cinsiyet eşitliği ile alakalı veya feminizmle alakalı sayfalarda sürekli kadınlarla alakalı paylaşımlar yapılırken erkeklerle alakalı yok denecek kadar az bazılarında hiç paylaşım yapılmamaktadır. ikinci olarak kadınlar istediğimiz gibi giyiniriz, istediğimizi yaparız diyorlar ama erkeklerin davranışlarını kontrol etmeye çalışıyorlar erkekler böyle yapmasın, erkekler küfür etmesin diyorlar. Madem eşitiz herkes istediğini yapmakta özgürdür. Ve de bütün ağır işler -savaş çıktığında erkek gider, şehrin alt yapısı bozulduğunda erkek çağırılır, elektrik, su, doğalgaz hepsinde erkekler çağrılır-
    erkeklere yaptırılıyor, madem eşit güçteyiz neden kadınlarda yapmıyor bu işleri?

    Üçüncü olarak kadınlara tacizde bulunduğunda bütün Türkiye ayağa kalkmasına rağmen erkeklere tacizde bulunduğu zaman hiç kimsenin umrunda olmuyor. Hani eşitlik? Dördüncü olarak bir kadının elinde hiçbir kanıt yokken polise bu kişi beni taciz etti, bana tecavüz etti diyip yasal işlemler başlatabilir ve suçlu duruma düşebilirsiniz. Birde evlendiniz diyelim kadın senden boşandığı anda veya sen ondan boşandığın anda senden nafaka alabilir ve senin maddi durumun taka sarabilir. Diyelim birde evlendin hem eski eşine hem yeni ailene para yetiştirmek durumunda kalabilirsin birde kendi annen baban çalışamayacak durumundaysa batarsın resmen. Bunun neresi eşitlik? Neden evlenmenin ve boşanmanın yükünü biz çekiyoruz? Ve de üstüne bu nafakayı ödemezsek hapise girebiliyoruz.

    Beşinci olarak askerlik konusu. Bildiğiniz gibi erkeklere askerlik mecbur. Madem eşitiz neden kadınlara da zorunlu değil? Bazıları diyorki gitmek istemiyorsanız parasını ödeyin gitmeyin diyor. Biz onu ödemek zorundamıyız? Kendileri yan gelip yatsınlar, erkekler vatanı korusun. Neden gencecik delikanlılar, yiğitler, karda kışta dağların başında hayatlarını ortaya koyarken, genç kızlar bilgisayar başında tweet atarak eşitlik mücadelesini kazansınlar ki?

    Altıncı olarak anne ve baba öldüğünde kalan maaş konusu. Anne baba öldüğü zaman bekar veya dul kızlar o maaşı ömür boyu alabilirken, erkekler işsiz dahi olsa o parayı alamıyor.

    "Bu yapılanlara bakıldığında eşit fırsat falan görünmüyor, kanun yoluyla erkeklerden alıp kadınlara verme gibi bir durum var. Kadın gerçekten ihtiyaç sahibi ise onun yükünü eski kocası değil, devlet çekmeli. Madem ki eşit bir dünya isteniyor, o zaman gerçekten eşitlik sağlansın. Batı ülkelerine, yüksek sayıda çalışan kadın rakamı verelim, modern görülelim derken erkeklere haksızlık yapılmasın. Pek çok kanun batıya bakarak yapılıyor. Batının iki yüzlü kanunları da politikaları da bizi ilgilendirmez. Zaten batının aile konusunda geldiği noktaya bakarak onları bu konularda kesinlikle model almamamız gerekir."

    Son olarak şiddet konusu. Kadınlara şiddet uygulandığında başta dediğim gibi herkes ayağa kalkarken, erkeğe yapılınca hiç ama hiç konuşulmuyor. Üstelik erkeğe yapılan şiddet sadece fiziksel anlamda kalmıyor, pgibolojik anlamda kadınlar erkeklere şiddet uygulayabiliyor. Bence bu fiziksel şiddetten daha önemli.

    Evet Türkiye'de kadınlara verilen haklar erkeklerden daha çok üstünken erkeklerin haklarından hiç bahsedilmiyor her zaman kadınların haklarından bahsediliyor. SESiMiZi DUYURALIM ARTIK!

    Not:Bu yazımda bazı sitelerden alıntı yaptım çalıntı demeden ben diyeyim istedim.
    Özet: Türkiyede erkeklere kadınlardan daha çok haksızlık yapılmaktadır
    ···
   tümünü göster